Raw Bounty Bars

Annoskoko8 annosta
Valmistusaikan. 45min aktiivista työtä, 3h passiivista
VaikeusasteHelpohko
Raw Bounty Bars
Raaka-Bountyn eli Bounty suklaapatukan raakaversion resepti on yllättävän simppeli. Patukat maistuvat parhaalta heti nautittuna.

Täyte

1 dl makeutusta (vaahterasiirappia 3 dl hunajaa tai agavea) 2 rkl kookoshiutaleita 2 rkl sulatettua kookosöljyä + kookosjauhoa + ripaus aitoa vaniljaa (vaniljatanko/pari tippaa uutetta) ripaus suolaa

Kuorrute

1 dl kaakaovoita (voit myös käyttää sulaa kookosöljyä) 0,5-1 dl raakakaakaojauhetta 0,5 dl makeutusta (vaahterasiirappia hunajaa tai agavea – lisää maun mukaan!)

Reseptin kirjoittaja | Feel Good Kitchen

 
 

Valmistus

  1. Aloita valmistamalla täyte. Sekoita kaikki ainekset käsipelillä keskenään. Lisää kookosöljyä teelusikallinen kerrallaan, jos massa jää liian kuivaksi eikä ’taputeltavaksi’. Tarkista lisäksi, että maku on kohdillaan! Painele massa tiiviisti pieneen, neliskanttiseen vuokaan (itselläni 15x15cm vuoka, jolla patukoista tulee aika paksuja). Voit myös taputella massan neliönmuotoiseksi levyksi leivinpaperin päälle – tasaa kulmat esimerkiksi veitsen avulla! Nosta massa pakastimeen 2-3 tunniksi jähmettymään.
  2. Valmista raakasuklaakuorrute, kun massa on jo jähmettynyt. Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja sekoita joukkoon kaakaojauhe ja makeutus. Tarkista maku! Jos haluat maitosuklaisemman koostumuksen, voit vähentää kaakaojauheen määrää ja lisätä pienen lorauksen esimerkiksi mantelimaitoa. Nosta bounty-massa pakastimesta, kumoa se leivinpaperille ja leikkaa patukoiksi. Dippaa patukat esimerkiksi haarukkaa apuna käyttäen juoksevaan raakasuklaakuorrutteeseen. Nosta kuorrutetut patukat noin vartiksi takaisin pakastimeen, siirrä jääkaappiin säilytettäväksi ja tarjoile tarpeen mukaan.