Ranskalaiset, jotka valmistuvat ilman öljyä! Dippinä ranskalaisten seurana toimii basilikalla ja pinaatilla tuunattu hummus.
Ranskalaiset
500g perunoita 3 rkl ravintohiivahiutaleita 1 tl suolaa 1 rkl paprikajauhetta 1 tl valkosipulijauhettaVihreä hummus
275g tavallista valmista hummusta 1 kourallinen babypinaattia 1 kourallinen tuoretta basilikaaReseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
Ranskalaiset
- Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.
- Lisää höyrytyskattilaan vettä ja laita kiehumaan.
- Lohko perunat veneiksi ja laita höyrytyskattilan höyrytyssiivilään. Peitä kannella ja nosta höyrytyskattilan päälle. Höyrytä noin 5 minuuttia.
- Kaada höyrytetyt perunat kulhoon ja lisää mausteet. Sekoita varovaisesti mausteet perunoihin.
- Kaada perunat leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille ja levitä perunat tasaiseksi. Paahda uunissa n. 15minuuttia.
- Tee sillä välin vihreä hummus.
Vihreä hummus
- Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi tai sekoita sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai öljyä.