Raakasuklaakakku

Raakasuklaakakku

6 pienehköä palaaVegaaninen, maidoton, laktoositon, gluteenitonHelppo1 h 30 min

Pohja

1,5 dl Auringonkukansiemeniä
1,5 dl Kaurahiutaleita
2 dl Medjool-taateleita kivet poistettuna
ripaus Laadukasta suolaa
2 rkl Raakakaakaojauhetta (halutessasi)

Täyte (tuplaa ohje jos haluat paksun kakun)

3 dl Yön yli liotettuja cashewpähkinöitä
1 dl Sulaa kaakaovoita
1,5 dl Lämmintä vettä
1 dl Kookossokeria
1 dl Raakakaakaojauhetta
1 tl Ceylon-kanelia

Reseptin kirjoittaja | Feel Good Kitchen

Jalostin tämän raakakakun pohjaa vaihtamalla pähkinät siemeniin ja kaurahiutaleisiin (jos kaurahiutaleiden paahtaminen kuulostaa turhalta, luota minuun: sitä se ei ole) ja lisäsin täytteeseen pienen kanelitwistin.

P.S. raakakakut kannattaa tehdä pikkuvuokiin: sillä tavoin niistä tulee usein näyttävämmän näköisiä. Esimerkiksi 18 cm vuoalla saa aikaan kauniin, korkean kakun, jota kelpaa esitellä myös muille.

Valmistusohjeet

  1. Liota cashew-pähkinöitä ainakin 4h ennen käyttöä. Parasta on liottaa niitä yön yli.
  2. Paahda kaurahiutaleita ja auringonkukansiemeniä kevyesti pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua ihanalta. Anna jäähtyä. Blendaa sitten taateleiden ja suolaripauksen kanssa massaksi tehosekoittimella. Massan ei tarvitse olla aivan sileää, kunhan se tuntuu jämäkältä.
  3. Vuoraa irtopohjavuoka (18-20cm) leivinpaperi ja taputtele taikina vuuan pohjalle.
  4. Valuta cashewpähkinät ja blendaa ne sulatetun kaakaovoin, veden, sokerin, kaakaojauheen ja kanelin kanssa tasaiseksi massaksi. Tarkista maku ja lusikoi pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Pakasta noin tunnin ajan, leikkaa paloiksi ja säilytä sitten jääkaapissa.