Terveellisempi versio suklaajuustokakusta. Vegaaninen ja gluteeniton raakakakkuohje.
Pohja
4-5 dl parapähkinöitä 13 tuoretta kivetöntä taatelia + reunoille tuoreita mansikoitaTäyte
1 tlk kookoskermaa 4 dl cashewpähkinöitä 1,5 dl sitruunamehua 1 raastettu sitruunan kuori 1,5 dl kaakaojauhetta 1 tl aitoa vaniljaa 1/2 mintturuukkua (tai minttuaromia) 2 dl kookosöljyä 1 dl kaakaovoita 1 dl vaahterasiirappiaReseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Edellisenä iltana: laita cashewpähkinät veteen likoamaan ja kookosmaitotölkki jääkaappiin.
Pohja
- Hienonna taatelit ja parapähkinät monitoimikoneella.
- Varmista kakun siisti vuoasta irtoaminen asettelemalla kelmua irtopohjavuoan reunalle ja sitten vasta napsauta se kiinni pohjaan. Painele taateli-pähkinä sekoitus tiiviisti vuoan pohjalle. Asettele myös mansikkaviipaleet reunoille.
Täyte
- Sulata kattilassa kaakaovoi ja kookosöljy juoksevaksi ja lisää vaahterasiirappi tähän joukkoon.
- Purista sitruunamehu ja raasta sitruunan kuori valmiiksi.
Vaalea kerros
- Kaada cashewpähkinät siivilän lävitse ja siirrä ne tehosekoittimeen.
- Kaavi kookosmaitotölkistä pinnalle noussut valkoinen kerma pähkinöiden joukkoon. Pohjalle jäävän kookosveden voit käyttää vaikka smoothieissa.
- Lisää tehosekoittimeen muiden joukkoon 1dl sitruunamehusta, vanilja sekä sitruunan kuori ja anna massan pyöriä tehosekoittimessa. Norota joukkoon noin ⅔ rasva-siirappiseoksesta. Ole kärsivällinen tehosekoittimen kanssa niin saat sileimmän lopputuloksen.
- Kaada täytteestä noin ⅔ vuokaan ja siirrä se pakkaseen.
Tumma kerros
- Lisää jäljelle jääneeseen massaan loppu sitruunamehu, kaakaojauhe, mintunlehdet ja loput rasva-siirappiseoksesta. Sekoita tasaiseksi. Kaada kokonaan tai osissa vaalean kerroksen päälle ja sekoittele marmorikuvio hammastikulla.
- Anna jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli.