Raaka suklaajuustokakku

Annoskoko15 hengelle
Valmistusaikaaktiivinen 30min, passiivinen 24h
Raaka suklaajuustokakku
Terveellisempi versio suklaajuustokakusta. Vegaaninen ja gluteeniton raakakakkuohje.

Pohja

4-5 dl parapähkinöitä 13 tuoretta kivetöntä taatelia + reunoille tuoreita mansikoita

Täyte

1 tlk kookoskermaa 4 dl cashewpähkinöitä 1,5 dl sitruunamehua 1 raastettu sitruunan kuori 1,5 dl kaakaojauhetta 1 tl aitoa vaniljaa 1/2 mintturuukkua (tai minttuaromia) 2 dl kookosöljyä 1 dl kaakaovoita 1 dl vaahterasiirappia

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Edellisenä iltana: laita cashewpähkinät veteen likoamaan ja kookosmaitotölkki jääkaappiin.

Pohja

  1. Hienonna taatelit ja parapähkinät monitoimikoneella.
  2. Varmista kakun siisti vuoasta irtoaminen asettelemalla kelmua irtopohjavuoan reunalle ja sitten vasta napsauta se kiinni pohjaan. Painele taateli-pähkinä sekoitus tiiviisti vuoan pohjalle. Asettele myös mansikkaviipaleet reunoille.

Täyte

  1. Sulata kattilassa kaakaovoi ja kookosöljy juoksevaksi ja lisää vaahterasiirappi tähän joukkoon.
  2. Purista sitruunamehu ja raasta sitruunan kuori valmiiksi.

Vaalea kerros

  1. Kaada cashewpähkinät siivilän lävitse ja siirrä ne tehosekoittimeen.
  2. Kaavi kookosmaitotölkistä pinnalle noussut valkoinen kerma pähkinöiden joukkoon. Pohjalle jäävän kookosveden voit käyttää vaikka smoothieissa.
  3. Lisää tehosekoittimeen muiden joukkoon 1dl sitruunamehusta, vanilja sekä sitruunan kuori ja anna massan pyöriä tehosekoittimessa. Norota joukkoon noin ⅔ rasva-siirappiseoksesta. Ole kärsivällinen tehosekoittimen kanssa niin saat sileimmän lopputuloksen.
  4. Kaada täytteestä noin ⅔ vuokaan ja siirrä se pakkaseen.

Tumma kerros

  1. Lisää jäljelle jääneeseen massaan loppu sitruunamehu, kaakaojauhe, mintunlehdet ja loput rasva-siirappiseoksesta. Sekoita tasaiseksi. Kaada kokonaan tai osissa vaalean kerroksen päälle ja sekoittele marmorikuvio hammastikulla.
  2. Anna jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli.