Raaka mustikkajuustokakku

Raaka mustikkajuustokakku

8 hengelleVegaaninen, gluteenitonAktiivinen 20min, passiivinen 3h tai yön yli

Pohja

1 dl Manteleita*
1 dl Pekaanipähkinöitä
12-15 Tuoretta taatelia*
3 rkl Kookosöljyä*
ripaus Suolaa*

Täyte

3 dl Cashewpähkinöitä* (liotettuna)
3 dl Kookoskermaa
0,5 dl Vaahterasiirappia
2 rkl Sitruunamehua*
3 rkl Kookosöljyä*
ripaus Suolaa*
1 dl Mustikoita
1 rkl Kookosöljyä*

*löydät nämä tuotteet verkkokaupastamme

pohjaa varten voit käyttää myös muita pähkinöitä mielesi mukaan. myös paahdetut auringonkukan siemenet ovat loistavan makuisia.

korkeampaa kakkua varten, voit huoletta tuplata täytteen määrät. kaakaojauhetta, eri marjoja ja makuja lisäämällä voit luoda omia kerroksia ja vaihdella makuja.

Reseptin kirjoittaja | Vege it

Valmistusohjeet

Pohja

  1. Poista taateleista kivi ja sekoita kaikki ainekset hienoksi monitoimikoneella. Jos teet tämän tehosekoittimessa, hienonna ensin taatelit massaksi ja sitten pähkinät rouhkeeksi erikseen. Sekoita ne käsin toisiinsa.
  2. Painele tiiviisti vuoan pohjalle (18cm vuoka) ja aseta jääkaappiin odottamaan.

Täyte

  1. Laita cashewpähkinät likoamaan edellisenä iltana tai ainakin pariksi tunniksi.
  2. Kaavi jääkaappikylmästä kookosmaitotölkistä kookoskerma ja sulata kookosöljy juoksevaksi.
  3. Sekoita kaikki täytteen ainekset paitsi mustikat ja 1 rkl kookosöljyä tasaiseksi ja sileäksi tehosekoittimessa. Tämä voi vaatia hiukan aikaa, riippuen tehosekoittimen tehosta.
  4. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle ja lisää loppuun mustikat ja vielä 1rkl kookosöljyä. Sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada loput täytteestä vuokaan ja sekoittele lusikalla vaalean täytteen kanssa tai tee hammastikulla marmorikuvio.
  6. Voit myös laittaa vaalean täytteen pakkaseen siksi aikaa kun valmistat mustikkatäytteen ja kaataa ne kerroksittain.
  7. Anna jähmettyä jääkaapissa tai siirrä suoraan pakkaseen odottamaan juhlapäivää.

*Löydät nämä tuotteet verkkokaupastamme:

Katso lisää Vege it reseptejä