Millä korvata broileri, kun tekee kasvisruokaa? Vastaus: quornilla. Tämä quorn-paistos maistuu raavaallekin miehelle ja maku on yllättävän lähellä kanaa.
1 pkt Quorn-fileitä (pakaste)
2 punaista paprikaa
1 iso punasipuli
oliiviöljyä* paistamiseen
kuivattua yrttiä (esim timjami)
suolaa*
pippuria*
Tsatsiki
turkkilaista jugurttia tai vegaanista maustamatonta jugurttia 1 kurkku 2 valkosipulinkynttä 1/2 sitruunan mehu 2 rkl oliiviöljyä* suolaa* mustapippuria*Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten
Valmistusohjeet
Paprika-sipulipaistos
- Aloita paprikoista ja punasipuleista. Leikkaa paprikat n. 2 x 2 cm siivuiksi. Kuori ja pilko punasipuli karkeiksi palasiksi.
- Lisää oliiviöljyä paistinpannulle ja kuumenna se kuumaksi. Lisää kasvikset siihen.
- Kuumenna kasviksia ja anna kasvisten paistua siinä itsekseen aina välillä vähän lastalla käännellen. Kasvikset saavat tarttua välillä pannuun kiinnikin, jotta saavat ruskistettua makua.
- Lisää mukaan suolaa, pippuria ja kuivattua yrttiä.
Tsatsiki
- Raasta kurkku hienoksi. Purista kurkkuraasteesta ylimääräiset vedet pois.
- Kuori ja silppua valkosipuli hienoksi.
- Sekoita ainekset keskenään ja jätä maustumaan.
Quorn
- Lämmitä quornit pannussa.
- Tarjoa quorn paprika-sipulipaistoksen ja tsatsikin kera. Lisää halutessasi mukaan fetaa/juustoa ja salaatinlehtiä.
Vinkkejä valmistukseen
Vinkki!
Voit lisätä reseptiin myös (vegaanista) fetaa.
Halutessasi voit lisätä salaatinlehtiä kylkeen tai lisätä mukaan vielä paistettuja perunoita, kuten itse tein.