Puolukka-maapähkinävoileipä

Annoskoko4 hlö
Valmistusaikaaktiivinen valmistusaika 20 min (varaa lisäksi siirapin jäähtymiselle muutama tunti)
Kaupallinen yhteistyö: Vaasan
Puolukka-maapähkinävoileipä

Puolukka-maapähkinäleipiä voi nauttia vähän paremmaksi aamiaiseksi, välipalaksi tai vaikka jälkiruoaksikin.

Puolukka-maapähkinävoileipä

4 kpl Vaasan 100% Ruis Ruispalaa n. 1 dl maapähkinävoita 2 dl puolukoita (tuoreita tai pakaste) 1 dl pekaanipähkinöitä

Rosmariinisiirappi

1 dl vettä 1 dl ruokosokeria 2 oksaa tuoretta rosmariinia

Kaupallinen yhteistyö | Vaasan

Amerikkalaisista maapähkinävoi-hilloleivistä mallia ottavat makeat leivät tehdään suomalaisella twistillä ruisleivästä ja puolukoista, ja aateloidaan aromikkaalla rosmariinisiirapilla! Näitä herkkuleipiä voi nauttia vähän paremmaksi aamiaiseksi, välipalaksi tai vaikka jälkiruoaksikin. 

Valmistusohjeet:

  1. Valmista siirappi hyvissä ajoin, vaikka jo edellisenä päivänä: mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja nypi joukkoon rosmariinin lehdet. Keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti ja siirrä seos jäähtymään. Siivilöi jäähtynyt siirappi ja siirrä jääkaappiin.
  2. Mikäli käytät pakastettuja marjoja, voit sulattaa ne tai käyttää hieman kohmeisina.
  3. Paahda pekaanipähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä sivuun.
  4. Kokoa leivät: erota ruispalan puolikkaat ja voitele kumpikin puolikas maapähkinävoilla. Levitä päälle puolukat, pirskota rosmariinisiirappia ja murenna lopuksi päälle vielä paahdettuja pekaanipähkinöitä.

 

Vinkkejä valmistukseen

Vinkki: Mikäli siirapin keittäminen ei nappaa, voit myös lisätä rosmariinin vaahtera- tai agavesiirapin joukkoon, ja jättää maustumaan vuorokaudeksi.