Puolukka-maapähkinäleipiä voi nauttia vähän paremmaksi aamiaiseksi, välipalaksi tai vaikka jälkiruoaksikin.
Puolukka-maapähkinävoileipä
4 kpl Vaasan 100% Ruis Ruispalaa n. 1 dl maapähkinävoita 2 dl puolukoita (tuoreita tai pakaste) 1 dl pekaanipähkinöitäRosmariinisiirappi
1 dl vettä 1 dl ruokosokeria 2 oksaa tuoretta rosmariiniaKaupallinen yhteistyö | Vaasan
Amerikkalaisista maapähkinävoi-hilloleivistä mallia ottavat makeat leivät tehdään suomalaisella twistillä ruisleivästä ja puolukoista, ja aateloidaan aromikkaalla rosmariinisiirapilla! Näitä herkkuleipiä voi nauttia vähän paremmaksi aamiaiseksi, välipalaksi tai vaikka jälkiruoaksikin.
Valmistusohjeet:
- Valmista siirappi hyvissä ajoin, vaikka jo edellisenä päivänä: mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja nypi joukkoon rosmariinin lehdet. Keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti ja siirrä seos jäähtymään. Siivilöi jäähtynyt siirappi ja siirrä jääkaappiin.
- Mikäli käytät pakastettuja marjoja, voit sulattaa ne tai käyttää hieman kohmeisina.
- Paahda pekaanipähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä sivuun.
- Kokoa leivät: erota ruispalan puolikkaat ja voitele kumpikin puolikas maapähkinävoilla. Levitä päälle puolukat, pirskota rosmariinisiirappia ja murenna lopuksi päälle vielä paahdettuja pekaanipähkinöitä.

Vinkkejä valmistukseen
Vinkki: Mikäli siirapin keittäminen ei nappaa, voit myös lisätä rosmariinin vaahtera- tai agavesiirapin joukkoon, ja jättää maustumaan vuorokaudeksi.