||

Punajuuripizza

1-2 hengelleGluteenitonHelppoN. 30 min

2 dl Punajuurimehua*
2 tl Kuivahiivaa
2 tl Psyllium*
1 rkl Hunajaa
0,5 tl Suolaa*
3 dl Gluteeniton vaalea jauhoseos (esim
Pirkka)
4 rkl Oliiviöljyä*
1 Punasipuli
3 Päärynää
2 rkl Pinjansiemeniä
1 rkl Vaahterasiirappia
+ ripaus suolaa*
30 g Babypinaattia
kourallinen Versosalaattia
+ tuoretta rakuunaa (maun mukaan)
+ auran valkosipuli-pizzakastiketta

Kaupallinen yhteistyö | Auran

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita pelti uuniin kuumenemaan pizzapohjan teon ajaksi.
  2. Lämmitä punajuurimehu kädenlämpöiseksi.
  3. Lisää siihen kuivahiiva ja sekoita kunnes hiiva liukenee.
  4. Lisää psyllium, suola ja hunaja. Sekoita hyvin ja anna turvota muutaman minuutin.
  5. Sekoita mukaan jauhot erissä ja vaivaa taikinaa hyvin käsin tai taikinakoneella. Vaivaa lopuksi 2 rkl oliiviöljyä sekaan.
  6. Taputtele taikina haluamasi paksuiseksi leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla 5-10min. Taputtele vielä kohoamisen jälkeen ohuemmaksi jos haluat.
  7. Ota pelti uunista ja nosta pizza leivinpaperin päälle kuumalle uunipellille.
  8. Sivele pullasudilla pizzapohjan päälle 1 rkl oliiviöljyä.
  9. Paista uunissa noin 15min pohjan paksuudesta riippuen.
  10. Kuori punasipuli ja leikkaa siitä ohuita siivuja.
  11. Kuori ja viipaloi päärynät.
  12. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne ovat ruskeita molemmin puolin.
  13. Kaada pannulle 1 rkl oliiviöljyä ja paista punasipulia öljyssä kunnes se pehmenee.
  14. Lisää pannulle vaahterasiirappi ja kääntele hetki, kunnes sipulit ovat karamellisoituneet. Ripottele päälle hiukan suolaa.
  15. Levitä paistetun pohjan päälle babypinaatit, karamellisoidut punasipulit, viipaloidut päärynät, versot, paahdetut pinjansiemenet ja rakuuna.
  16. Töräytä päälle makusi mukaan Auran valkosipuli-pizzakastiketta ja tarjoa!

*Nämä reseptin ainekset löydät verkkokaupastamme

Katso lisää ihania pizzareseptejä