Tämä pizza ilahduttaa värillään! Täytteet eivät käy ollenkaan uunissa, mikä tekee tästä helpon ja nopean ohjeen. Nauti samana päivänä.
2 dl punajuurimehua
2 tl kuivahiivaa
2 tl psyllium
1 rkl hunajaa
0,5 tl suolaa
3 dl gluteeniton vaalea jauhoseos (esim Pirkka)
4 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
3 päärynää
2 rkl pinjansiemeniä
1 rkl vaahterasiirappia
+ ripaus suolaa
30 g babypinaattia
kourallinen versosalaattia
+ tuoretta rakuunaa (maun mukaan)
+ Auran vegaaninen valkosipulimajoneesi
Kaupallinen yhteistyö | Auran
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita pelti uuniin kuumenemaan pizzapohjan teon ajaksi.
- Lämmitä punajuurimehu kädenlämpöiseksi.
- Lisää siihen kuivahiiva ja sekoita kunnes hiiva liukenee.
- Lisää psyllium, suola ja hunaja. Sekoita hyvin ja anna turvota muutaman minuutin.
- Sekoita mukaan jauhot erissä ja vaivaa taikinaa hyvin käsin tai taikinakoneella. Vaivaa lopuksi 2 rkl oliiviöljyä sekaan.
- Taputtele taikina haluamasi paksuiseksi leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla 5-10min. Taputtele vielä kohoamisen jälkeen ohuemmaksi jos haluat.
- Ota pelti uunista ja nosta pizza leivinpaperin päälle kuumalle uunipellille.
- Sivele pullasudilla pizzapohjan päälle 1 rkl oliiviöljyä.
- Paista uunissa noin 15min pohjan paksuudesta riippuen.
- Kuori punasipuli ja leikkaa siitä ohuita siivuja.
- Kuori ja viipaloi päärynät.
- Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne ovat ruskeita molemmin puolin.
- Kaada pannulle 1 rkl oliiviöljyä ja paista punasipulia öljyssä kunnes se pehmenee.
- Lisää pannulle vaahterasiirappi ja kääntele hetki, kunnes sipulit ovat karamellisoituneet. Ripottele päälle hiukan suolaa.
- Levitä paistetun pohjan päälle babypinaatit, karamellisoidut punasipulit, viipaloidut päärynät, versot, paahdetut pinjansiemenet ja rakuuna.
- Töräytä päälle makusi mukaan Auran vegaanista valkosipulimajoneesia ja tarjoa!