|

Punajuurihummus

4-6 annostaVegaaninen, maidoton, laktoositon, gluteenitonHelppo60 min

2 Pientä punajuurta
1 rkl Oliiviöljyä
1 tlk ( 230 g) Kikherneitä
1 rkl Urtekram tahinia
1-2 Valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl Sitruunamehua
1/2 - 1 tl Suolaa
+ Oliiviöljyä

Kaupallinen yhteistyö | Urtekram

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Kuori ja paloittele punajuuret. Sipaise pintaan 1 rkl oliiviöljyä. Paahda uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmenneet. Anna jäähtyä hetki.
  3. Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. 
  4. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja surauta tahnaksi. Lisää oliiviöljyä, kunnes koostumus on mieleisesi. Tarkista maku.
  5. Tarjoa punajuurihummus esimerkiksi leivän levitteenä tai osana jouluateriaa.

Katso lisää reseptejä joulupöytään