Punajuurihummus on joulupöydän väripilkku! Paahtamalla punajuuret ennen hummukseen lisäämistä, saat niihin roppakaupalla makua. Tarjoa punajuurihummus leivän päällä tai vaikka osana jouluateriaa.
2 pientä punajuurta
1 rkl oliiviöljyä
1 tlk ( 230 g) kikherneitä
1 rkl Urtekram tahinia
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua
1/2 - 1 tl suolaa
+ oliiviöljyä
Kaupallinen yhteistyö | Urtekram
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Kuori ja paloittele punajuuret. Sipaise pintaan 1 rkl oliiviöljyä. Paahda uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmenneet. Anna jäähtyä hetki.
- Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja surauta tahnaksi. Lisää oliiviöljyä, kunnes koostumus on mieleisesi. Tarkista maku.
- Tarjoa punajuurihummus esimerkiksi leivän levitteenä tai osana jouluateriaa.