Punajuurihummus

Annoskoko4-6 annosta
Valmistusaika60 min
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Urtekram
|
Punajuurihummus on joulupöydän väripilkku! Paahtamalla punajuuret ennen hummukseen lisäämistä, saat niihin roppakaupalla makua. Tarjoa punajuurihummus leivän päällä tai vaikka osana jouluateriaa.
2 pientä punajuurta 1 rkl oliiviöljyä 1 tlk ( 230 g) kikherneitä 1 rkl Urtekram tahinia 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna 2 rkl sitruunamehua 1/2 - 1 tl suolaa + oliiviöljyä

Kaupallinen yhteistyö | Urtekram

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Kuori ja paloittele punajuuret. Sipaise pintaan 1 rkl oliiviöljyä. Paahda uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmenneet. Anna jäähtyä hetki.
  3. Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. 
  4. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja surauta tahnaksi. Lisää oliiviöljyä, kunnes koostumus on mieleisesi. Tarkista maku.
  5. Tarjoa punajuurihummus esimerkiksi leivän levitteenä tai osana jouluateriaa.