Punajuuricarpaccio

Annoskoko4
Valmistusaika1h 15min
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Auran
Punajuuricarpaccio

Punajuuricarpaccio on juhlava alkuruoka, joka sopii vaikka aattoaterian alkuun. Punajuuri, timjami ja pirteä piparjuurikastike ovat ihania yhdessä. Voit valmistaa ruoan tarjolle laakealle vadille tai valmiina annoksina lautasille. 

PUNAJUURICARPACCIO

500 g punajuuria 1 rkl oliiviöljyä 1 rkl balsamiviinietikkaa ¼ tl sormisuolaa muutama oksa tuoretta timjamia ½ dl pinjansiemeniä

PIPARJUURIKASTIKE

½ dl kaurafraichea ½ dl Auran vegaanimajoneesia 1 tl piparjuuritahnaa
  1. Pese punajuuret huolellisesti juuresharjalla. Keitä punajuuret kypsiksi. Jäädytä hieman ja kuori.
  2. Leikkaa punajuuret terävällä veitsellä tai mandoliinilla ohuen ohuiksi viipaleiksi. 
  3. Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla. Siirrä syrjään jäähtymään.
  4. Sekoita öljy ja balsamiviinietikka. 
  5. Levitä punajuuriviipaleet laakealle vadille tai lautasille. Sivele pintaan öljyetikkaseos. Ripottele päälle hieman sormisuolaa.
  6. Sekoita kaurafraiche, majoneesi ja piparjuurikastike. 
  7. Lisää piparjuurikastiketta punajuuriviipaleille pieninä nokareina. Viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä ja tuoreella timjamilla.