Punajuuricarpaccio on juhlava alkuruoka, joka sopii vaikka aattoaterian alkuun. Punajuuri, timjami ja pirteä piparjuurikastike ovat ihania yhdessä. Voit valmistaa ruoan tarjolle laakealle vadille tai valmiina annoksina lautasille.
PUNAJUURICARPACCIO
500 g punajuuria 1 rkl oliiviöljyä 1 rkl balsamiviinietikkaa ¼ tl sormisuolaa muutama oksa tuoretta timjamia ½ dl pinjansiemeniäPIPARJUURIKASTIKE
½ dl kaurafraichea ½ dl Auran vegaanimajoneesia 1 tl piparjuuritahnaa- Pese punajuuret huolellisesti juuresharjalla. Keitä punajuuret kypsiksi. Jäädytä hieman ja kuori.
- Leikkaa punajuuret terävällä veitsellä tai mandoliinilla ohuen ohuiksi viipaleiksi.
- Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla. Siirrä syrjään jäähtymään.
- Sekoita öljy ja balsamiviinietikka.
- Levitä punajuuriviipaleet laakealle vadille tai lautasille. Sivele pintaan öljyetikkaseos. Ripottele päälle hieman sormisuolaa.
- Sekoita kaurafraiche, majoneesi ja piparjuurikastike.
- Lisää piparjuurikastiketta punajuuriviipaleille pieninä nokareina. Viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä ja tuoreella timjamilla.