Gluteeniton ja vegaaninen keitto, joka makeudellaan ja värikkyydellään ilahduttaa arkeasi!
1 pieni sipuli
+ oliiviöljyä
2 isoa punajuurta
3-4 pientä kotimaista kirpeää (ylikypsää) omenaa
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
pätkä tuoretta inkivääriä
0,5 tl kuivattua meiramia
1 tl oreganoa
2 tl punaviinietikkaa
1-2 tl suolaa
1 dl kaurakermaa
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia paksupohjaisessa kattilassa.
- Kuutioi punajuuret ja omena (leikkaa kannat ja siemenkota pois).
- Lisää punajuuret ja omena kattilaan sipulin seuraksi ja lisää vesi ja kasvisliemikuutio, inkivääri, meirami, oregano ja punaviinietikka.
- Anna kiehua kannen alla kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
- Soseuta keitto.
- Lisää kaurakerma ja suola. Maista ja mausta tarvittaessa.