Gluteeniton ja vegaaninen kasvissosekeitto, jossa on myös reilusti proteiinia.
n 1 kg pestyjä punajuuria
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 dl punaisia linssejä
1 rkl kuivattua timjamia
1 vettä
5 l kasvisliemikuutiota
3 pala raastettua inkivääriä)
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Poista kannat ja pilko punajuuret (mitä pienemmäksi pilkot, sitä lyhyempi keittoaika). Laita kulhoon odottamaan.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna kattilan pohjalla oliiviöljy ja lisää sipulit. Kuullota miedolla lämmöllä.
- Lisää vesi, punaiset linssit, punajuuret ja kasvisliemikuutiot sekä halutessasi pätkä inkivääriä.
- Keitä miedolla lämmöllä hiljaa poristen kunnes punajuuret ovat kypsiä.
- Soseuta keitto.
- Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.