Punajuuri-linssikeitto

Annoskoko6 hengelle
Valmistusaikan. 1 h
VaikeusasteHelppo
Punajuuri-linssikeitto
Gluteeniton ja vegaaninen kasvissosekeitto, jossa on myös reilusti proteiinia.
n 1 kg pestyjä punajuuria 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 1 rkl oliiviöljyä 2 dl punaisia linssejä 1 rkl kuivattua timjamia 1 vettä 5 l kasvisliemikuutiota 3 pala raastettua inkivääriä)

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Poista kannat ja pilko punajuuret (mitä pienemmäksi pilkot, sitä lyhyempi keittoaika). Laita kulhoon odottamaan.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  3. Kuumenna kattilan pohjalla oliiviöljy ja lisää sipulit. Kuullota miedolla lämmöllä.
  4. Lisää vesi, punaiset linssit, punajuuret ja kasvisliemikuutiot sekä halutessasi pätkä inkivääriä.
  5. Keitä miedolla lämmöllä hiljaa poristen kunnes punajuuret ovat kypsiä.
  6. Soseuta keitto.
  7. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.