Pumpkin spice latte

Annoskoko1 annos
Valmistusaika10 min + siirapin keittäminen 45 min
VaikeusasteHelppo
|||
Tuunaa kahvisi joulunmakuiseksi: kurpitsaa, kanelia, inkivääriä ja neilikkaa. Tälle sanomme nam!

Pumpkin spice -siirappi

n 500 g kurpitsaa 230 g kookossokeria * 14 g (n 2 rkl) jauhettua kanelia 4 jauhettua inkivääriä 5 g (1 tl) jauhettua neilikkaa 1/4 tl jauhettua maustepippuria 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää

Pumpkin spice latte

15 g pumpkin spice siirappia n 1 dl vahvaa Kaffa Roastery Joulukahvia 2-3 dl rasvaista kaurajuomaa (esim Fazer Aito kaurajuoma barista) päälle vatkattua kasvipohjaista vispiä (esim Fazer Aito kauravispi) kanelia tai piparkakkumaustetta koristeluun

Kaupallinen yhteistyö | Kaffa Roastery

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin siirappi. Kuori ja paloittele kurpitsa. Keitä pehmeäksi kattilassa, jossa on vettä sen verran, että kurpitsat juuri ja juuri peittyvät.
  2. Soseuta kurpitsat ja siivilöi. Tiheä pastasiivilä sopii hyvin, mutta voit myös käyttää harsoa, jos haluat siirapista sileämpää. Siirappiin käytetään vain siivilöity neste, mutta jäljelle jääneen kurpitsapyreen voi käyttää esimerkiksi bataatin tai porkkanan kanssa sosekeitossa.
  3. Lisää kurpitsasta valunut neste sekä muut aineet kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes alkuperäisestä määrästä on jäljellä noin puolet. Jos haluat siirapista aivan sileää, siivilöi se vielä uudestaan.
  4. Valmista pumpkin spice latte. Mittaa noin 15 g siirappia kahvimukin pohjalle. Lisää kahvi ja sekoita.
  5. Kuumenna kaurajuoma kattilassa tai mikrossa noin 60-asteiseksi. Jos sinulta löytyy maidonvaahdotin, voit vaahdottaa maitoa kevyesti. Älä vaahdota liian kovaksi, jos haluat lisätä päälle kermavaahtoa.
  6. Kaada lämmin kaurajuoma mukiin, viimeistele vatkatulla kauravispillä. Koristele pumpkin spice latte kanelilla tai piparkakkumausteella. 

*Löydät nämä reseptin raaka-aineet verkkokaupastamme

Katso lisää reseptejä joulupöytään

Vinkkejä valmistukseen

*löydät nämä tuotteet verkkokaupastamme