Tämän keiton salaisuus on tahinissa. Se tuo keittoon pähkinäistä makua, kuitua, kalsiumia ja proteiinia. Keitto valmistuu nopeasti ja on lisäksi gluteeniton ja vegaaninen.
1 sipuli
500 g porkkanoita
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl juustokuminaa
1 rkl timjamia
pala tuoretta inkivääriä
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1/2 sitruunan mehu
3 rkl vaaleaa tahinia
+ suolaa
+ mustapippuria
80 g paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
1 ruukku korianteria
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Hienonna sipuli ja paloittele porkkanat. Jätä porkkanat odottamaan.
- Kuullota sipulia kattilassa oliiviöljyssä kunnes se pehmenee.
- Lisää juustokumina, timjami, inkivääri ja pyöräytä sekaisin.
- Lisää porkkanat ja vesi sekä kasvisliemikuutio.
- Keitä kunnes porkkanat ovat kypsiä.
- Soseuta ja lisää tahini ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Lusikoi päälle pistaaseja ja hienonna korianteria.