Lämmittävä curry täynnä suomalaisia kasviksia! Curryssa on reilusti mausteita sekä kookosmaitoa tuomaan kermaisuutta. Pavut ja kikherneet taas tuovat ruokaisuutta. Tarjoa riisin ja korianterin kera.
1/2 (n 200g) lanttu
2 porkkanaa
3 perunaa
1 rkl oliiviöljyä
1-3 tl (vihreää) currytahnaa
3 valkosipulinkynttä
1 tl inkivääritahnaa (esim Ginger people)
1 tl korianterinsiemeniä
2 tl jauhettua paprikaa
1 tl kurkumaa
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 prk valmiita kikherneitä (esim GoGreen)
1 prk tomaattimurskaa
200g vihreitä papuja (pakaste)
1 prk kookoskermaa/-maitoa
1/2 limen mehu
+ tuoretta korianteria
+ esim riisiä lisukkeeksi
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Kuori ja kuutioi lanttu ja perunat. Kuori ja viipaloi porkkanat.
- Kuullota currytahnaa (huom! vihreä currytahna on tulista, käytä varoen) ja mausteita öljyssä kattilan pohjalla hetki ja lisää vesi, kasvisliemikuutiot, kasvikset (jätä pavut odottamaan) ja kikherneet sekä tomaattimurska.
- Anna kiehua noin 30 min tai kunnes kasvikset pehmenevät.
- Lisää kookoskerma/kookosmaito ja pavut ja sammuta liesi. Anna papujen sulaa keittoon. Lisää limen mehu ja sekoita.
- Tarjoa riisin ja tuoreen korianterin kanssa.