Porkkala on vegaanista tahnaa, joka yllättävästi maistuu lohelta. Levitä tahnaa esimerkiksi saaristolaisleivän päälle. Tarjoa joulupöydässä.
Porkkanasuikaleet
2 isoa porkkanaa 2 tl savuaromia 1 tl valkoviinietikkaa 0,5 tl suolaaTahna
300g hapatettua kauravalmistetta (esim Oatly påMackan 1 punasipuli 1 tl suolaa 0,5 tl sitruunapippuria + tuoretta tilliäReseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
Porkkanasuikaleet
- Kuori porkkanat ja vuole niistä pitkittäin lastuja kuorimaveitsellä.
- Laita lastut höyrytyskattilaan tai kattilan päälle siivilään ja höyrytä kannen alla n. 30min kunnes porkkanalastut ovat täysin kypsiä.
- Laita porkkanalastut kannelliseen astiaan.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada porkkanalastujen päälle.
- Marinoi yön yli jääkaapissa.
Tahna
- Hienonna punasipuli pieniksi kuutioiksi ja hienonna tilli.
- Laita kaikki tahnan ainekset kulhoon ja lisäksi yön yli marinoituneet porkkanalastut ja sekoita hyvin.
- Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.