Porkkalatahna

Porkkalatahna

6-8 hengelleVegaaninen, gluteenitonHelppoN. 1h + yön yli marinointi

Porkkanasuikaleet

2 Isoa porkkanaa
2 tl Savuaromia
1 tl Valkoviinietikkaa
0,5 tl Suolaa

Tahna

300g Hapatettua kauravalmistetta (esim
Oatly påmackan
1 Punasipuli
1 tl Suolaa
0,5 tl Sitruunapippuria
+ tuoretta tilliä

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

Porkkanasuikaleet

  1. Kuori porkkanat ja vuole niistä pitkittäin lastuja kuorimaveitsellä.
  2. Laita lastut höyrytyskattilaan tai kattilan päälle siivilään ja höyrytä kannen alla n. 30min kunnes porkkanalastut ovat täysin kypsiä.
  3. Laita porkkanalastut kannelliseen astiaan.
  4. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada porkkanalastujen päälle.
  5. Marinoi yön yli jääkaapissa.

Tahna

  1. Hienonna punasipuli pieniksi kuutioiksi ja hienonna tilli.
  2. Laita kaikki tahnan ainekset kulhoon ja lisäksi yön yli marinoituneet porkkanalastut ja sekoita hyvin.
  3. Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.

Tarjoa myös näitä joulupöydässä