Porkkalapiirakka

Porkkalapiirakka

Porkkalapiirakka tehdään vaivattomasti valmistaikinasta. Suussa sulava täyte syntyy Auran Valkosipuli-persiljalevitteestä. Tämä ihana suolainen piirakka ihastuttaa erityisesti joulunajan suolaisena tarjottavana.

 

AINESOSAT: 

1 (400 g) vegaaninen piirakkataikina (pakaste)

1 rkl vegaanista margariinia

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

100 g varsiparsakaalia

1 rkl öljyä

¼ tl suolaa

¼ tl rouhittua mustapippuria

200 g porkkalaa (valmista tai itse tehtyä)

2 dl kauraruokakermaa

1 pkt (220 g) Auran Valkosipuli-persiljalevitettä

2 rkl maissitärkkelystä

VALMISTUSOHJE: 

  1. Sulata piirakkapohja pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele piirakkavuoka (halk. 28 – 30 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele varsiparsakaali pieneksi. Valuta porkkala öljystä ja paloittele porkkala.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja varsiparsakaali ja jatka paistamista vielä 5 min. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Sekoita kauraruokakerma, Valkosipuli-persiljalevite ja maissitärkkelys.
  5. Levitä paistettu kasvisseos esipaistetulle piirakkapohjalle. Lisää porkkala. Levitä päälle kerma-leviteseos. Nosta vuoka takaisin uunin alatasolle ja paista vielä 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.

Kaupallinen yhteistyö Auran | Reseptin kirjoittaja | Minska