Porkkalapiirakka tehdään vaivattomasti valmistaikinasta. Suussa sulava täyte syntyy Auran Valkosipuli-persiljalevitteestä. Tämä ihana suolainen piirakka ihastuttaa erityisesti joulunajan suolaisena tarjottavana.
AINESOSAT:
1 (400 g) vegaaninen piirakkataikina (pakaste)
1 rkl vegaanista margariinia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
100 g varsiparsakaalia
1 rkl öljyä
¼ tl suolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria
200 g porkkalaa (valmista tai itse tehtyä)
2 dl kauraruokakermaa
1 pkt (220 g) Auran Valkosipuli-persiljalevitettä
2 rkl maissitärkkelystä
VALMISTUSOHJE:
- Sulata piirakkapohja pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele piirakkavuoka (halk. 28 – 30 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele varsiparsakaali pieneksi. Valuta porkkala öljystä ja paloittele porkkala.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja varsiparsakaali ja jatka paistamista vielä 5 min. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita kauraruokakerma, Valkosipuli-persiljalevite ja maissitärkkelys.
- Levitä paistettu kasvisseos esipaistetulle piirakkapohjalle. Lisää porkkala. Levitä päälle kerma-leviteseos. Nosta vuoka takaisin uunin alatasolle ja paista vielä 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.
Kaupallinen yhteistyö Auran | Reseptin kirjoittaja | Minska