Pizza Bianco eli pizza valkoisella kastikkeella. Tämä vegaaninen versio täytetään kasvistäytteillä: perunoilla, kapriksilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja tilillä! Kaiken kruunaa Auran pizzakastike.
Pohja
50g tuorehiivaa tai 1 pss (11g) kuivahiivaa 4 dl vettä 1 rkl psylliumia 4-6 dl gluteenitonta jauhoseosta 1 rkl sokeria 1 tl suolaa 4 rkl oliiviöljyäValkoinen kastike
2 dl kaurafraichea n. 1 luomusitruunan kuoriTäytteet
2 perunaa + aurinkokuivattuja tomaatteja + kapriksia + vegaanista vihreää pestoa (esim Urtekram) + tilliä + sitruunan kuorta + pinjansiemeniä + punasipulia + Auran Valkosipuli-pizzakastikettaKaupallinen yhteistyö - Pizzapohjan ja kastikkeen tekijä | Auran
Valmistusohjeet
Pohja
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Lisää psyllium ja anna levätä 10 minuuttia.
- Sekoita joukkoon jauhot (4-6 dl niin että taikinan koostumus on kiinteä, muttei kuiva) sekä sokeri ja lisää lopuksi suola.
- Vaivaa taikinaa muutama minuutti joko käsin tai yleiskoneella.
- Lisää öljy ja vaivaa kunnes taikina on sileää.
- Levitä joko uunipellille tai 1-2 pienemmäksi pizzaksi ja anna kohota leivinliinan alla puoli tuntia. Gluteeniton pizzapohja on parhaimmillaan kun et anna sen seistä liian kauan.
Valkoinen kastike
- Pese ja raasta sitruunankuori.
- Sekoita kuori vähitellen kaurafraicheen, välillä maistellen.
Täytteet ja pizzan valmistus
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuumenna pelti uunissa.
- Keitä perunat napakoiksi. Kuori ja jäähdytä kylmässä vedessä. Viipaloi.
- Nosta pizzataikina leivinpaperille. Taputtele tasaiseksi jauhotetuin käsin.
- Levitä sitruunankuorella maustettu kaurafraiche pohjan päälle.
- Levitä perunaviipaleet, aurinkokuivatut tomaatit, kaprikset sekä vihreä pesto pohjan päälle.
- Liu'uta pizza leivinpaperin avulla kuumalle pellille
- Paista 12-15min
- Hienonna tilli ja viipaloi punasipuli.
- Levitä kypsän pizzan päälle tilli, sitruunankuori, punasipuliviipaleet ja pinjansiemenet.
- Viimeistele pizzakastikkeella ja tarjoa heti. Pizza on parhaimmillaan samana päivänä.
Vinkkejä valmistukseen
*Minska suosittelee kookossokeria