Pizza Bianco

Annoskoko4 hlö
Valmistusaika1-1,5 h
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Auran
Pizza Bianco
Pizza Bianco eli pizza valkoisella kastikkeella. Tämä vegaaninen versio täytetään kasvistäytteillä: perunoilla, kapriksilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja tilillä! Kaiken kruunaa Auran pizzakastike.

Pohja

50g tuorehiivaa tai 1 pss (11g) kuivahiivaa 4 dl vettä 1 rkl psylliumia 4-6 dl gluteenitonta jauhoseosta 1 rkl sokeria 1 tl suolaa 4 rkl oliiviöljyä

Valkoinen kastike

2 dl kaurafraichea n. 1 luomusitruunan kuori

Täytteet

2 perunaa + aurinkokuivattuja tomaatteja + kapriksia + vegaanista vihreää pestoa (esim Urtekram) + tilliä + sitruunan kuorta + pinjansiemeniä + punasipulia + Auran Valkosipuli-pizzakastiketta

Kaupallinen yhteistyö - Pizzapohjan ja kastikkeen tekijä | Auran

Valmistusohjeet

Pohja

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. 
  2. Lisää psyllium ja anna levätä 10 minuuttia. 
  3. Sekoita joukkoon jauhot (4-6 dl niin että taikinan koostumus on kiinteä, muttei kuiva) sekä sokeri ja lisää lopuksi suola. 
  4. Vaivaa taikinaa muutama minuutti joko käsin tai yleiskoneella. 
  5. Lisää öljy ja vaivaa kunnes taikina on sileää. 
  6. Levitä joko uunipellille tai 1-2 pienemmäksi pizzaksi ja anna kohota leivinliinan alla puoli tuntia. Gluteeniton pizzapohja on parhaimmillaan kun et anna sen seistä liian kauan.

Valkoinen kastike

  1. Pese ja raasta sitruunankuori.
  2. Sekoita kuori vähitellen kaurafraicheen, välillä maistellen.

Täytteet ja pizzan valmistus

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuumenna pelti uunissa.
  2. Keitä perunat napakoiksi. Kuori ja jäähdytä kylmässä vedessä. Viipaloi.
  3. Nosta pizzataikina leivinpaperille. Taputtele tasaiseksi jauhotetuin käsin.
  4. Levitä sitruunankuorella maustettu kaurafraiche pohjan päälle.
  5. Levitä perunaviipaleet, aurinkokuivatut tomaatit, kaprikset sekä vihreä pesto pohjan päälle.
  6. Liu'uta pizza leivinpaperin avulla kuumalle pellille
  7. Paista 12-15min
  8. Hienonna tilli ja viipaloi punasipuli.
  9. Levitä kypsän pizzan päälle tilli, sitruunankuori, punasipuliviipaleet ja pinjansiemenet.
  10. Viimeistele pizzakastikkeella ja tarjoa heti. Pizza on parhaimmillaan samana päivänä.

Vinkkejä valmistukseen

*Minska suosittelee kookossokeria