Pistaasikierrepullat

Annoskoko20 - 25 pullaa
Valmistusaika1 h 20 min
VaikeusasteHelpohko
Pistaasikierrepullat
Suolaiset pistaasipähkinät makean kristallisokerin parina sulavat suussa! Tämä kauniin näköinen pulla hurmaa syöjät niin maullaan kuin värillään. Mehevä pullataikina valmistuu kookosmaitoon.

Pullataikina

11 - 12 dl vehnäjauhoja 1,5 dl sokeria 1,5 pussia kuivahiivaa 1 rkl kardemummaa 1/2 tl suolaa 400g kookosmaitoa 1 dl vettä 150 g huoneenlämpöistä pehmeää margariinia

Täyte

100 g huoneenlämpöistä margariinia 1 dl fariinisokeria 2 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä

Voiteluun

0,5-1 dl Vahvaa kahvia tai aquafabaa

Pinnalle

150 g sulaa margariinia 2 dl erikoishienoa sokeria

Tekijä | Minska

Valmistusohjeet:

  1. Sekoita 10-11 dl vehnäjauhoja, sokeri, kuivahiiva, kardemumma ja suola keskenään.
  2. Lämmitä kookosmaito ja vesi hiukan kädenlämpöä lämpimämmäksi.
  3. Yhdistä se kuiviin aineksiin ja vaivaa napakaksi taikinaksi.
  4. Lisää margariini vähitellen samalla vaivaten.
  5. Lisää vehnäjauhoja, jos on tarvetta. Muuten, säästä jauhot myöhempää käsittelyä varten. Taikinan tulisi olla pehmeää, mutta käsiteltävää.
  6. Peitä kulho liinalla ja aseta vedottomaan paikkaan kohoamaan, noin 30-45 min.
  7. Ota taikina kohoamasta ja kumoa se jauhotetulle alustalle. Jaa kahtia ja siirrä toinen puoli kulhoon odottamaan.
  8. Kaulitse jauhotetulla alustalla ohueksi suorakulmioksi. Esim noin 35x40 cm kokoiseksi levyksi. Pituus saa olla suurempi kuin leveys.
  9. Vatkaa täytteeseen tuleva margariini ja fariinisokeri vaahdoksi keskenään. Hienonna pistaasit käsin veitsellä mahdollisimman hienoksi tai käytä tehosekoitinta. Ota 0,5 dl sivuun.
  10. Levitä puolet margariini-sokeri seoksesta taikinan alapuoliskolle ja ripottele puolet pistaasirouheesta.
  11. Taita taikina kahtia ja leikkaa pizzarullalla suikaleet.
  12. Kieritä suikale itsensä ympäri spiraaliksi ja pyöritä solmuksi.
  13. Aseta leivinpaperille.
  14. Voitele vahvalla kahvilla.
  15. Paista 200 asteessa noin 12 min.
  16. Voitele kuumat pullet margariinisulalla ja pyöritele sokerissa. Koristele sivuun otetulla pistaasirouheella.