Suolaiset pistaasipähkinät makean kristallisokerin parina sulavat suussa! Tämä kauniin näköinen pulla hurmaa syöjät niin maullaan kuin värillään. Mehevä pullataikina valmistuu kookosmaitoon.
Pullataikina
11 - 12 dl vehnäjauhoja 1,5 dl sokeria 1,5 pussia kuivahiivaa 1 rkl kardemummaa 1/2 tl suolaa 400g kookosmaitoa 1 dl vettä 150 g huoneenlämpöistä pehmeää margariiniaTäyte
100 g huoneenlämpöistä margariinia 1 dl fariinisokeria 2 dl kuorittuja pistaasipähkinöitäVoiteluun
0,5-1 dl Vahvaa kahvia tai aquafabaaPinnalle
150 g sulaa margariinia 2 dl erikoishienoa sokeriaTekijä | Minska
Valmistusohjeet:
- Sekoita 10-11 dl vehnäjauhoja, sokeri, kuivahiiva, kardemumma ja suola keskenään.
- Lämmitä kookosmaito ja vesi hiukan kädenlämpöä lämpimämmäksi.
- Yhdistä se kuiviin aineksiin ja vaivaa napakaksi taikinaksi.
- Lisää margariini vähitellen samalla vaivaten.
- Lisää vehnäjauhoja, jos on tarvetta. Muuten, säästä jauhot myöhempää käsittelyä varten. Taikinan tulisi olla pehmeää, mutta käsiteltävää.
- Peitä kulho liinalla ja aseta vedottomaan paikkaan kohoamaan, noin 30-45 min.
- Ota taikina kohoamasta ja kumoa se jauhotetulle alustalle. Jaa kahtia ja siirrä toinen puoli kulhoon odottamaan.
- Kaulitse jauhotetulla alustalla ohueksi suorakulmioksi. Esim noin 35x40 cm kokoiseksi levyksi. Pituus saa olla suurempi kuin leveys.
- Vatkaa täytteeseen tuleva margariini ja fariinisokeri vaahdoksi keskenään. Hienonna pistaasit käsin veitsellä mahdollisimman hienoksi tai käytä tehosekoitinta. Ota 0,5 dl sivuun.
- Levitä puolet margariini-sokeri seoksesta taikinan alapuoliskolle ja ripottele puolet pistaasirouheesta.
- Taita taikina kahtia ja leikkaa pizzarullalla suikaleet.
- Kieritä suikale itsensä ympäri spiraaliksi ja pyöritä solmuksi.
- Aseta leivinpaperille.
- Voitele vahvalla kahvilla.
- Paista 200 asteessa noin 12 min.
- Voitele kuumat pullet margariinisulalla ja pyöritele sokerissa. Koristele sivuun otetulla pistaasirouheella.