Helppo ja nopea jouluinen keitto, johon voit makusi mukaan lisätä piaparkakkumaustetta. Proteiinilisän tuovat mausteiset paahdetut kikherneet.
Keitto
1 kg porkkanoita 10 cm pala purjoa 2 rkl oliiviöljyä 1 l vettä 2 kasvisliemikuutiota 2 kanelitankoa 0,5-1 tl piparkakkumaustetta loraus kasvikermaa)Paahdetut kikherneet
1 prk valmiiksi keitettyjä kikherneitä (valutettu paino n 200g esim GoGreen 1 rkl oliiviöljyä 0,5 tl juustokuminaa 0,5 tl kurkumaa 0,5 tl sipulijauhetta 0,5 tl jauhettua inkivääriä 0,5 tl kaneliaReseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
Keitto
- Paloittele porkkanat ja poista kannat.
- Viipaloi purjo.
- Kuullota purjo kattilassa oliiviöljyssä pehmeäksi. Lisää porkkanat.
- Kaada kattilaan vesi. Lisää kasvisliemikuutiot ja mausteet.
- Kiehauta kunnes porkkanat ovat pehmeitä (Tee sillä aikaa paahdetut kikherneet).
- Poista kanelitangot ja soseuta keitto.
- Lisää loraus kermaa halutessasi.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Paahdetut kikherneet
- Valuta ja huuhtele kikherneet.
- Laita talouspaperin päälle kuivumaan.
- Laita öljy ja mausteet pannulle.
- Lämmitä pannua kunnes mausteet alkavat porista ja tuoksua.
- Lisää kikherneet ja paista kuumalla pannulla kunnes kikherneet alkavat poksua.
- Lisää suolaa maun mukaan.
- Kaada lautaselle talouspaperin päälle ja anna ylimääräisen öljyn imeytyä paperiin.
- Tarjoa keiton kanssa.