Pinaatti, tomaatit, basilika ja valkosipuli. Tällä yhdistelmällä syntyy maukas, värikäs, helppo ja terveellisempi versio pizzasta.
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
150g pakastepinaattia
2 tl psylliumia
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (esim Pirkka)
2 rkl oliiviöljyä
100g kirsikkatomaatteja
190g / 110g purkki artisokansydämiä öljyssä
1 dl pizzakastiketta
+ tuoretta basilikaa
+ Auran vegaanista valkosipulikastiketta
Kaupallinen yhteistyö | Auran
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita pelti uuniin kuumenemaan pizzapohjan teon ajaksi.
- Sulata pakastepinaatti.
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
- Lisää siihen kuivahiiva ja sekoita kunnes hiiva liukenee. Sekoita mukaan sulatettu pinaatti, psyllium, suola ja hunaja. Sekoita hyvin ja anna turvota muutaman minuutin.
- Sekoita mukaan jauhot erissä ja vaivaa taikinaa hyvin käsin tai taikinakoneella. Vaivaa myös oliiviöljy sekaan.
- Taputtele taikina haluamasi paksuiseksi leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin. Anna kohota liinan alla 5-10min. Taputtele vielä kohoamisen jälkeen ohuemmaksi jos haluat.
- Halkaise kirsikkatomaatit ja viipaloi valutetut artisokat.
- Ota pelti uunista ja nosta pizza leivinpaperin päälle kuumalle uunipellille.
- Levitä pohjan päälle pizzakastike ja halkaistut kirsikkatomaatit sekä artisokat.
- Paista pizzaa uunissa noin 15 minuuttia, pohjan paksuudesta riippuen.
- Ota pizza uunista ja ripottele päälle tuoreita basilikan lehtiä ja viimeistele Auran vegaanisella valkosipulimajoneesilla.