Pinaattipizza

Annoskoko2-4 hlö
Valmistusaika30-45 min
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Auran
Pinaattipizza
Pinaatti, tomaatit, basilika ja valkosipuli. Tällä yhdistelmällä syntyy maukas, värikäs, helppo ja terveellisempi versio pizzasta.
2 dl vettä 2 tl kuivahiivaa 150g pakastepinaattia 2 tl psylliumia 1 rkl hunajaa 1 tl suolaa 4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (esim Pirkka) 2 rkl oliiviöljyä 100g kirsikkatomaatteja 190g / 110g purkki artisokansydämiä öljyssä 1 dl pizzakastiketta + tuoretta basilikaa + Auran vegaanista valkosipulikastiketta

Kaupallinen yhteistyö | Auran

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita pelti uuniin kuumenemaan pizzapohjan teon ajaksi.
  2. Sulata pakastepinaatti.
  3. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
  4. Lisää siihen kuivahiiva ja sekoita kunnes hiiva liukenee. Sekoita mukaan sulatettu pinaatti, psyllium, suola ja hunaja. Sekoita hyvin ja anna turvota muutaman minuutin.
  5. Sekoita mukaan jauhot erissä ja vaivaa taikinaa hyvin käsin tai taikinakoneella. Vaivaa myös oliiviöljy sekaan.
  6. Taputtele taikina haluamasi paksuiseksi leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin. Anna kohota liinan alla 5-10min. Taputtele vielä kohoamisen jälkeen ohuemmaksi jos haluat.
  7. Halkaise kirsikkatomaatit ja viipaloi valutetut artisokat.
  8. Ota pelti uunista ja nosta pizza leivinpaperin päälle kuumalle uunipellille.
  9. Levitä pohjan päälle pizzakastike ja halkaistut kirsikkatomaatit sekä artisokat.
  10. Paista pizzaa uunissa noin 15 minuuttia, pohjan paksuudesta riippuen.
  11. Ota pizza uunista ja ripottele päälle tuoreita basilikan lehtiä ja viimeistele Auran vegaanisella valkosipulimajoneesilla.