Perunasalaatti

Annoskoko4 hlö
Valmistusaika60 min
VaikeusasteHelppo
Perunasalaatti
Uusista perunoista ja tuoreherneistä valmistuvan perunasalaatin maku vain paranee jääkaapissa. Tähän salaattiin sopiikin hyvin jääkaapin eiliset, kylmät perunat. Kruunaa perunasalaatti maukkaalla salaatinkastikkeella ja nauti!

Perunsalaatti

1 kg uusia perunoita 0,5 l herneitä 100 g cashewpähkinöitä 1-2 kpl punasipulia + kevätsipulin varsia 1ruukku romaine-salaattia

Salaatinkastike

0,75 dl oliiviöljyä 0,5 dl omenaviinietikkaa 1 rkl agavesiirappia tai muuta nestemäistä makeutusta ½ tl suolaa ½ tl mustapippuria 1-3 tl Dijon-sinapia

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet:

  1. Keitä perunat kypsäksi ja anna jäähtyä kokonaan. Puolita tarvittaessa. Voit halutessasi myös paistaa perunat kevyesti pannulla.
  2. Kuori tuoreherneet (voit halutessasi käyttää myös pakasteherneitä).
  3. Paahda cashewpähkinät pannulla.
  4. Hienonna sipuli ja romaine-salaatti
  5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin joukkoon.