500 g kiinteitä perunoita
1 pieni kukkakaali
1 rkl keltaista thai-currytahnaa
4 rkl öljyä
1 rkl garam masalaa
3/4 tl suolaa
1 tlk (230 g) kikherneitä
100 g herneitä
Tarjoiluun
1-2 dl cashewpähkinöitä paahdettuna 1/2 ruukku tuoretta korianteria 1-2 dl kaurafraichea tai paksua maustamatonta kauragurttiaKaupallinen yhteistyö | Oomi Energia
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilma) tai 200 asteeseen (tasalämpö).
- Pese perunat juuresharjalla ja paloittele suupalan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi.
- Sekoita laakeassa kulhossa mausteet ja öljy. Hiero öljy-mausteseos kauttaaltaan peruna- ja kukkakaalikuutioiden pintaan.
- Levitä kasvikset väljästi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Käytä tarvittaessa kahta peltiä.
- Paahda noin 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät ja saavat pintaansa hieman väriä.
- Huuhtele ja valuta kikherneet. Levitä kikherneet ja herneet pellille perunoiden ja kukkakaalien sekaan. Paahda vielä 5 minuuttia.
- Viimeistele peruna-kukkakaalicurry paahdetuilla cashewpähkinöillä, tuoreella korianterilla ja kaurafraichella.