Lämmittävä curry, joka on myös vegaaninen ja gluteeniton. Tässä curryssa riittää mausteita sekä tulisuutta ja se on helppo valmistaa.
10 pientä (puikula)perunaa
1 keltainen sipuli
3 valkosipulinkynttä
2-3 rkl keltainen thai currytahnaa
2 rkl neitsytoliiviöljyä
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
0,5 rkl (luomu)kurkumaa
pala tuoretta inkivääriä raastettuna
500 g pakastekasviksia (esim Findus wokkivihanneksia)
400 ml kookosmaitoa
1 limen mehu
380 g kikherneitä valutettuna ja huuhdeltuna
+ puntti tuoretta korianteria
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Kuori ja paloittele perunat.
- Hienonna sipulit.
- Kuullota sipuleita ja currytahnaa kattilassa oliiviöljyssä hetki miedolla lämmöllä ja lisää sitten vesi ja kasvisliemikuutiot sekä perunat, kurkuma ja raastettu inkivääri. Nosta lämpöä.
- Keitä kannen alla kunnes perunat alkavat hajoilla.
- Heitä sekaan pussillinen pakastekasviksia ja anna sulaa.
- Sammuta liesi ja kaada keittoon kookosmaito ja kikherneet sekä purista sekaan limen mehu. Maista ja lisää halutessasi suolaa tai currytahnaa.
- Hienonna sekaan korianteria.
- Tarjoa!