Peruna-kikhernecurry

Annoskoko6 hengelle
Valmistusaika40 min
VaikeusasteHelppo
Peruna-kikhernecurry
Lämmittävä curry, joka on myös vegaaninen ja gluteeniton. Tässä curryssa riittää mausteita sekä tulisuutta ja se on helppo valmistaa.
10 pientä (puikula)perunaa 1 keltainen sipuli 3 valkosipulinkynttä 2-3 rkl keltainen thai currytahnaa 2 rkl neitsytoliiviöljyä 1 l vettä 2 kasvisliemikuutiota 0,5 rkl (luomu)kurkumaa pala tuoretta inkivääriä raastettuna 500 g pakastekasviksia (esim Findus wokkivihanneksia) 400 ml kookosmaitoa 1 limen mehu 380 g kikherneitä valutettuna ja huuhdeltuna + puntti tuoretta korianteria

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja paloittele perunat.
  2. Hienonna sipulit.
  3. Kuullota sipuleita ja currytahnaa kattilassa oliiviöljyssä hetki miedolla lämmöllä ja lisää sitten vesi ja kasvisliemikuutiot sekä perunat, kurkuma ja raastettu inkivääri. Nosta lämpöä.
  4. Keitä kannen alla kunnes perunat alkavat hajoilla.
  5. Heitä sekaan pussillinen pakastekasviksia ja anna sulaa.
  6. Sammuta liesi ja kaada keittoon kookosmaito ja kikherneet sekä purista sekaan limen mehu. Maista ja lisää halutessasi suolaa tai currytahnaa.
  7. Hienonna sekaan korianteria.
  8. Tarjoa!