Erittäin helppo vegaaninen ja gluteeniton kasviscurry, joka valmistuu muutamasta raaka-aineesta.
1 sipuli
1 tl raastettua inkivääriä
2 tl raastettua valkosipulia
1 rkl oliiviöljyä*
2 tl garam masalaa*
2 tl paprikajauhetta*
1 tl juustokuminaa*
1 kg perunoita
2 porkkanaa
200g pakasteherneitä
400 ml kookosmaitoa*
2 dl paseerattua tomaattia
1 tl suolaa
+ vettä tarvittaessa
(+ tuoretta korianteria)
(+ riisiä)
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Hienonna sipuli, raasta/hienonna inkivääri ja valkosipuli.
- Lorauta öljy wokkipannuun tai korkeareunaiseen kasariin.
- Kuullota sipuleita ja inkivääriä oliiviöljyssä kunnes sipuli alkaa pehmetä. Kuori ja paloittele sillä aikaa perunat ja viipaloi porkkanat.
- Lisää mausteet pannulle ja kuullota vielä hetki. Lisää perunat, porkkanaviipaleet, herneet, kookosmaito, paseerattu tomaatti ja suola. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä, noin 30min. Sekoittele välillä ja lisää vettä tarvittaessa.
- Keitä kylkeen esimerkiksi riisiä ja ripottele annoksen päälle halutessasi tuoretta korianteria.
Vinkkejä valmistukseen
* Löydät nämä tuotteet verkkokaupastamme:
- Puhdistamo Extra neitsytoliiviöljy 250 ml
- Urtekram garam masala 70 g
- Urtekram makea paprika 28 g
- Urtekram rouhittu juustokumina 30 g
- Foodin raaka kookosmanna 400 g
Vinkki: erittäin helppo tapa valmistaa kookosmaitoa on lisätä kookosmannaa veteen. Lisää 1 osa mannaa 3 osaan vettä ja sekoita.