Vegaaninen peltipizza valmistuu helposti ja siitä riittää monelle. Löydät reseptistä myös ohjeet pizzapohjaan, joka riittää koko pellilliseen.
Peltipizza
1 annos pizzapohjan taikinaa (ohje alla) 1 annos nopeaa pizzakastiketta (ohje alla) 300g vegaanista juustoraastetta 150g vegaanista salamia 2 tomaattia 1 sipuli + jalapenoja maun mukaan + Auran vegaaninen chilimajoneesiPizzapohja pellillinen
25g tuorehiivaa 2 dl vettä 3 rkl oliiviöljyä 5 dl jauhoja 1 tl suolaaNopea pizzakastike
2 dl paseerattua tomaattia 1 hienonnettu valkosipulinkynsi 2 rkl tomaattipyreetä 2 rkl oliiviöljyä 2 rkl sokeria 2 tl oreganoa + suolaa + mustapippuriaKaupallinen yhteistyö - Reseptin tekijä | Auran
Valmistusohjeet
Pizzapohja pellillinen
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy sekä jauhot ja sekoita. Lisää suola ja vaivaa taikinaa muutama minuutti. Anna kohota noin 30 minuuttia lämpimässä liinan alla kunnes taikinan koko tuplaantuu. Levitä pizzapohja uunipellille tai muotoile 2-3 pienempää pohjaa. Anna kohota vielä täytteiden valmistuksen ajan.
Nopea pizzakastike
- Sekoita kaikki ainekset ja pizzakastike on valmis käytettäväksi.
Peltipizza
- Levitä pizzapohja pellille, levitä pohjalle pizzakastike ja pizzakastikkeen päälle juustoraaste sekä salami- tai meetvurstisiivut. Viipaloi tomaatit ja sipulit ja levitä meetvurstien päälle. Viimeistele halutessasi jalapenoilla. Paista pizza 175-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia kunnes pohja on kypsä ja täytteet ovat ottaneet väriä. Viimeistele pizza Auran vegaanisella chilimajoneesilla.