Kasviksia täynnä oleva helppo pastakastike, jota voi myös pakastaa kiireistä arkea helpottamaan.
5 pientä salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
10 cm pala purjon valkoista osaa
3 sellerinvartta
2 rkl oliiviöljyä
1 iso porkkana
1 kesäkurpitsa
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 rkl oreganoa
3 rkl tomaattipyreetä
1 rkl (intiaani tai kookos)sokeria
1 rkl punaviinietikkaa
2 tl suolaa
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohje
- Halkaise purjo ja pese se hyvin (väleissä on helposti paljon multaa ja hiekkaa).
- Kuori ja hienonna sipulit ja leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.
- Kuullota sipuleita ja purjoa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Viipaloi porkkana ja kesäkurpitsa ja heitä ne sekaan (tai heitä vaan puolet ja paahda toisia puolia uunissa 10-15 minuuttia. Lisää ne sitten sattumiksi soseutettuun kastikkeeseen.)
- Lisää vesi, kasvisliemikuutio, oregano, tomaattipyree, sokeri, punaviinietikka ja suola.
- Anna porista kannen alla hiljaa kuplien noin 1h. Sekoita välillä.
- Soseuta.
- (Kaada uunissa paahdetut kasvikset sattumiksi sekaan.)
- Maista ja lisää mustapippuria myllystä ja tarvittaessa lisää suolaa.
- Jaa annosrasioihin ja pakasta.
- Sulata tarvittaessa ja nauti pastan kanssa
Vinkkejä valmistukseen
*Nämä tuotteet löydät verkkokaupastamme.