Parsakaali-kookoskeitto

Annoskoko1
Valmistusaika15min
VaikeusasteHelppo
||
Parsakaali ja kookos toimivat tässä keitossa täydellisesti yhteen ravintohiivan ja pakasteherneiden tuodessa keittoon oman säväyksensä.
0,5 sipulia 1 valkosipulinkynsi 1 parsakaali 100 g sulatettuja pakasteherneitä 2 rkl ravintohiivahiutaleita loraus sitruunamehua + tuoretta lehtipersiljaa + tuoretta tilliä) (1 dl kookoskermaa + suolaa + mustapippuria

Reseptin kirjoittaja | ParantavaRuoka

Valmistus

  1. Lämmitä paksupohjaisessa kattilassa voita, gheetä tai oliiviöljyä. Lisää hienonnettu sipuli ja kääntele miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia. Lisää hienonnettu valkosipuli ja paistele vielä miedolla lämmöllä muutama minuutti.
  2. Lisää parsakaalin nuput pannulle ja anna hetkisen hautua.
  3. Lisää 5 dl vettä ja anna kiehua noin 3–4 minuuttia.
  4. Kaada kattilan sisältö blenderiin ja lisää herneet, sitruunamehu, kourallinen persiljaa (ja/tai tilliä) sekä ravintohiivahiutaleet. Blenderöi.
  5. Kaada soseutetut ainekset takaisin kattilaan, lisää kookoskerma ja lämmitä.
  6. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Tiesithän, että myös parsakaalin varret ovat syötäviä? Välttääksesi hävikkiä voit käyttää myös varsiosat (lukuunottamatta kovaa parin sentin kantaosaa aivan varren alaosassa) viipaloituna tähän keittoon.