Parsakaali ja kookos toimivat tässä keitossa täydellisesti yhteen ravintohiivan ja pakasteherneiden tuodessa keittoon oman säväyksensä.
0,5 sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 parsakaali
100 g sulatettuja pakasteherneitä
2 rkl ravintohiivahiutaleita
loraus sitruunamehua
+ tuoretta lehtipersiljaa
+ tuoretta tilliä)
(1 dl kookoskermaa
+ suolaa
+ mustapippuria
Reseptin kirjoittaja | ParantavaRuoka
Valmistus
- Lämmitä paksupohjaisessa kattilassa voita, gheetä tai oliiviöljyä. Lisää hienonnettu sipuli ja kääntele miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia. Lisää hienonnettu valkosipuli ja paistele vielä miedolla lämmöllä muutama minuutti.
- Lisää parsakaalin nuput pannulle ja anna hetkisen hautua.
- Lisää 5 dl vettä ja anna kiehua noin 3–4 minuuttia.
- Kaada kattilan sisältö blenderiin ja lisää herneet, sitruunamehu, kourallinen persiljaa (ja/tai tilliä) sekä ravintohiivahiutaleet. Blenderöi.
- Kaada soseutetut ainekset takaisin kattilaan, lisää kookoskerma ja lämmitä.
- Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
Tiesithän, että myös parsakaalin varret ovat syötäviä? Välttääksesi hävikkiä voit käyttää myös varsiosat (lukuunottamatta kovaa parin sentin kantaosaa aivan varren alaosassa) viipaloituna tähän keittoon.