Parsan, fetan ja kirsikkatomaattien herkullinen liitto tekee tästä paistoksesta sopivan niin arkeen kuin juhlaankin.
ainesosat
1 nippu parsaa 1 pkt fetaa 1 rasia kirsikkatomaatteja + oliiviöljyä + pippuria + suolaa + haluamasi lisuke esim kvinoaReseptin kirjoittaja | Parantava Ruoka
Valmistus
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Leikkaa parsoista kovat kannat pois, halkaise kirsikkatomaatit ja murusta feta. Laita parsat ja kirsikkatomaatit uunivuokaan ja murustele feta päälle.
- Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ja mustapippuria. Feta on suolaista, joten suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä.
- Nosta vuoka uunin ylimmälle tasolle, mahdollisimman lähelle uunivastuksia ja paista noin 15–20 min, kunnes feta on reunoiltaan ruskistunut ja parsa napakan kypsää.
- Sillä aikaa, kun paistos on uunissa, keitä kylkeen haluamasi lisuke, esimerkiksi kvinoa toimii paistoksen kanssa mainiosti.