Paras pizzapohja

Annoskoko3-4 hengelle
Valmistusaika1h + 24h kohotus
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Auran
|
Parhaan pizzapohjan salaisuus on pitkä kohotusaika. Tämä taikina kohoaa vuorokauden, mutta on täysin sen arvoista.
375g 00-jauhoja 3/4 tl kuivahiivaa 2 1/2 dl kylmää vettä 1 tl suolaa 40 ml oliiviöljyä

Kaupallinen yhteistyö - Reseptin tekijä | Auran

Valmistusohjeet

Sekoita jauhoihin kuivahiiva ja lisää seos viileään veteen. Sekoita ja lisää suola. Vaivaa taikina kiinteäksi ja lisää öljy. Vaivaa taikina sileäksi ja kimmoisaksi 5-10 minuuttia joko yleiskoneella tai käsin. Muotoile palloksi ja anna levätä noin tunti huoneenlämmössä. Vaivaa vielä kerran, muotoile palloksi ja laita kelmulla peitettynä jääkaappiin nousemaan vuorokaudeksi. Tuntia ennen pizzan valmistusta muotoile taikinasta 3-4 pientä palloa huoneenlämpöön ja anna levätä. Muotoile paras pizzapohja valmiiksi pizzoiksi hellästi käsin tai varovasti heittäen.