Panzanellasalaatti on klassinen, italialainen leipäsalaatti. Tämä vegaaninen versio on ruokaisa ja raikas salaatti, jossa mausteet ja öljyt todella tekevät taikansa. Kauraiset krutongit toimivat reseptissä taivaallisesti.
Krutongit
3 kpl kokonaista Vaasan 100 % Kaura palaleipää (6 puolikasta) 0,5 dl oliiviöljyä 1/4 tl valkosipulijauhetta 1/4 tl suolaaSalaatti
250 g kypsiä kirsikkatomaatteja 1 kurkku 1 pieni keltainen paprika 1 pieni oranssi paprika ½ ruukku basilikaa 0,5 dl pinjansiemeniä 0,5 dl kapriksiaVinegrette
1 murskattu valkosipulinkynsi 1/2 tl Dijon-sinappia 3 rkl punaviinietikkaa 1 dl oliiviöljyä 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuriaKaupallinen yhteistyö | Vaasan
Valmistusohjeet:
Krutongit:
-
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
-
Pilko leipä paloiksi ja kaada joukkoon öljy ja mausteet.
-
Hiero käsin öljyä jokaiseen leipäpalaan huolellisesti.
-
Levitä pellille ja paista 15-20min kunnes leipä on täysin rapea.
Salaatti:
-
Pilko tomaatit, kuori ja viipaloi kurkku sekä pilko paprikat.
-
Hienonna basilika sekä halutessasi paahda pinjansiemenet pannulla.
Vinegrette:
-
Mittaa vinegreten ainekset pieneen lasipurkkiin ja ravista voimakkaasti.
-
Sekoita salaatin joukkoon krutongit ja vinegrette. Anna maustua 30 min ennen tarjoilua välillä käännellen.
-
Siirrä tarjoiluastiaan ja koristele siemenillä ja halutessasi kapriksilla.