Panzanellasalaatti kauraleivästä

Panzanellasalaatti kauraleivästä

6 hlöVegaaninenHelppoValmistusaika 35min. kokonaisaika 60min. (vetäytyy 30min ennen tarjoilua)

Krutongit

3 kpl kokonaista Vaasan 100 % kaura palaleipää (6 puolikasta)
0,5 dl oliiviöljyä
1/4 tl Valkosipulijauhetta
1/4 tl Suolaa

Salaatti

250 g Kypsiä kirsikkatomaatteja
1 Kurkku
1 Pieni keltainen paprika
1 Pieni oranssi paprika
½ Ruukku basilikaa
0,5 dl Pinjansiemeniä
0,5 dl Kapriksia

Vinegrette

1 murskattu Valkosipulinkynsi
1/2 tl Dijon-sinappia
3 rkl Punaviinietikkaa
1 dl Oliiviöljyä
1/2 tl Suolaa
1/4 tl Mustapippuria

Kaupallinen yhteistyö | Vaasan

Valmistusohjeet:

Krutongit:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Pilko leipä paloiksi ja kaada joukkoon öljy ja mausteet.
  3. Hiero käsin öljyä jokaiseen leipäpalaan huolellisesti.
  4. Levitä pellille ja paista 15-20min kunnes leipä on täysin rapea.

 

Salaatti:

  1. Pilko tomaatit, kuori ja viipaloi kurkku sekä pilko paprikat.
  2. Hienonna basilika sekä halutessasi paahda pinjansiemenet pannulla.

 

Vinegrette:

  1. Mittaa vinegreten ainekset pieneen lasipurkkiin ja ravista voimakkaasti.
  2. Sekoita salaatin joukkoon krutongit ja vinegrette. Anna maustua 30 min ennen tarjoilua välillä käännellen.
  3. Siirrä tarjoiluastiaan ja koristele siemenillä ja halutessasi kapriksilla.