Tämä resepti syntyi yhteistyössä Oomi Energian kanssa. Löydät salaisuuden rouskuvan rapeisiin vihannesranskalaisiin ja täyteläiseen valkopapudippiin, joka on oikea proteiinipommi.
Palsternakkaranskalaiset
1 kg palsternakkaa 3 rkl oliiviöljyä ¾ tl suolaaValkopapuhummus
1 tlk (230 g) kypsiä valkopapuja 1 rkl tahinia 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna 1 rkl sitruunamehua ¼ - ½ tl suolaa ½ dl oliiviöljyäKaupallinen yhteistyö | Oomi Energia
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Kuori palsternakat ja leikkaa ne noin sormen paksuisiksi tikuiksi.
- Upota palsternakkatikut jääkylmään veteen ja anna niiden kylpeä noin 15 minuuttia. Tikkujen kylvettäminen poistaa tärkkelystä ja tekee koostumuksesta rapean. Valuta vesi ja kuivaa tikut huolellisesti puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen.
- Sekoita oliiviöljy ja suola huolellisesti palsternakkatikkujen pintaan. Levitä tikut väljästi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille niin, että jokainen tikku on kosketuksissa pellin, mutta ei toistensa kanssa. Liian tiiviisti asetellut palsternakkaranskalaiset eivät rapeudu, vaan pehmenevät nuhjuisiksi. Käytä tarvittaessa kahta uunipeltiä.
- Paahda palsternakkaranskalaiset 200 asteisessa uunissa kiertoilmatoiminnolla noin 20 minuuttia. Jos uunissasi ei ole kiertoilmatoimintoa, nosta lämpö 225 asteeseen. Sekoita pari kertaa paahtamisen aikana.
- Valmista valkopapuhummus ranskalaisten paahtuessa. Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja surauta tahnaksi. Lisää öljyä, kunnes koostumus on mieleisesi. Tarkista maku. Tarjoa valkopapuhummus palsternakkaranskalaisten kera.