Palsternakkakeitto ja kauden hedelmäsalaatti

Palsternakkakeitto ja kauden hedelmäsalaatti

1-2 hengelleVegaaninen, gluteenitonHelppo45 min

500g Palsternakkaa
1 rkl Oliiviöljyä*
ripaus Suolaa*
0,5 dl Auringonkukansiemeniä*
4 dl Vettä
1 Kasvisliemikuutio
1 tl Sitruuna/limemehua*
+ suolaa*
+ mustapippuria
+ tuoretta timjamia)

Kauden hedelmäsalaatti

2 Kiiviä
1 Veriappelsiini
1 Mango
1 Limen mehu
1-2 rkl Kotimaista luomuhunajaa

Reseptin kirjoittaja | Minska

 

Valmistusohjeet

Palsternakkakeitto

  1. Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.
  2. Kuori ja kuutioi palsternakka.
  3. Sekoita kulhossa palsternakkakuutiot, oliiviöljy ja suola.
  4. Paahda uunissa kunnes kuutiot ovat täysin kypsiä n. 30-40min.
  5. Tee sillä aikaa hedelmäsalaatti (ohje alla) ja paahdetut auringonkukansiemenet.
  6. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla kunnes niihin alkaa muodostua kullanruskea pinta. Ripottele päälle suolaa.
  7. Kaada paahtuneet palsternakkakuutiot veden ja kasvisliemikuution kanssa blenderiin ja soseuta.
  8. Kaada kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää sitruuna/limemehu ja mausta suolalla ja pippurilla. 
  9. Tarjoa auringonkukansiementen kanssa.

Hedelmäsalaatti

  1. Kuori ja kuutioi kiivi, veriappelsiini ja mango.
  2. Sekoita keskenään hunaja ja limen mehu ja kaada hedelmien päälle mausteeksi. 

*Nämä tuotteet löydät verkkokaupastamme

Katso lisää reseptejä arkeen