Palsternakkakeitto on satokausiruokaa parhaimmillaan. Palsternakka paahdetaan uunissa soseutusta vaille valmiiksi. Jälkiruoaksi valmistetaan raikas hedelmäsalaatti.
500g palsternakkaa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
0,5 dl auringonkukansiemeniä
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl sitruuna/limemehua
+ suolaa
+ mustapippuria
+ tuoretta timjamia)
Kauden hedelmäsalaatti
2 kiiviä 1 veriappelsiini 1 mango 1 limen mehu 1-2 rkl kotimaista luomuhunajaaReseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
Palsternakkakeitto
- Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.
- Kuori ja kuutioi palsternakka.
- Sekoita kulhossa palsternakkakuutiot, oliiviöljy ja suola.
- Paahda uunissa kunnes kuutiot ovat täysin kypsiä n. 30-40min.
- Tee sillä aikaa hedelmäsalaatti (ohje alla) ja paahdetut auringonkukansiemenet.
- Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla kunnes niihin alkaa muodostua kullanruskea pinta. Ripottele päälle suolaa.
- Kaada paahtuneet palsternakkakuutiot veden ja kasvisliemikuution kanssa blenderiin ja soseuta.
- Kaada kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää sitruuna/limemehu ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa auringonkukansiementen kanssa.
Hedelmäsalaatti
- Kuori ja kuutioi kiivi, veriappelsiini ja mango.
- Sekoita keskenään hunaja ja limen mehu ja kaada hedelmien päälle mausteeksi.