Tällä ohjeella teet suolaiset tai makeat letut viikonlopun aamupalapöytään. Tarjoile lisukkeiden kera.
2,5 dl Oatly Havregurt Turkkilaista
2,5 dl Oatly Kaurajuoma Kevyt (löytyy kylmähyllystä)
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl pikakaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 rkl oliiviöljyä
1rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
+ öljyä paistamiseen
Kaupallinen yhteistyö | Oatly Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Sekoita kuivat ainekset keskenään.
- Lisää Oatlyn turkkilainen kauragurtti, kaurajuoma, öljy ja omenaviinietikka.
- Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan levätä, kunnes pannu kuumenee.
- Öljyä pannu ja kuumenna.
- Lusikoi taikinaa noin 1cm paksuisiksi letuiksi pannulle.
- Paista molemmin puolin rapeaksi.
Hiilijalanjälki: 0.08 kg CO2e per annos (2 lettua).
Vinkkejä valmistukseen
Jos haluat makeita lettuja, lisää 2 rkl sokeria ja 1 tl vanilja-sokeria.
Tarjoile letut esimerkiksi porkkanan, Oatlyn iMat Fraichen ja herkkusienien kanssa tai vaihtoehtoisesti marjojen ja hedelmien kera.