Pähkinätön puolukka-kinuskikakku

Annoskoko8 hlö
Valmistusaika2 h
Pähkinätön puolukka-kinuskikakku
Terveellinen ohje puolukka-kinuski raakakakkuun ilman pähkinöitä.

Pohja

2 dl auringonkukansiemeniä* 10 tuoretta taatelia 1 dl mulpereita* (tai 0,5 dl kaurahiutaleita* + 0,5 dl maapähkinävoita*)

Kinuskikerros

1 dl kookoskermaa 0,5 dl kookosöljyä* 2 rkl mulpereita* (tai paahdettuja kaurahiutaleita*) 4 tuoretta taatelia 1 rkl vaahterasiirappia ripaus suolaa*

Kookos-puolukka kerros

2 dl kookoskermaa 0,5 dl kookosöljyä* 1 tl vanilja-aromia 2 tl sitruunan raastettua kuorta 2 rkl vaahterasiirappia 3 rkl kaurahiutaleita* 2 dl pakastettuja puolukoita

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

Pohja

  1. Paahda siemenet pannulla, jotta saat niihin ekstramakua. Jauha ne tehosekoittimella tai monitoimikoneella hienoksi. Poista taateleista kivi ja jauha ne mulpereiden kanssa myös hienoksi massaksi. Yleiskoneella voit tehdä kaiken kerralla, tehosekoittimella kannattaa jauhaa nämä erikseen ja sekoittaa sitten keskenään kulhossa.
  2. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja painele massa pohjaksi.

Kinuskikerros

  1. Ota jääkaappikylmä kookosmaitotölkki ja lusikoi kerma päältä. Lämmitä kookosöljy juoksevaksi ja poista taateleista kivet. Jauha kaikki tasaiseksi massaksi. Kaada pohjan päälle ja aseta pakkaseen.

Kookos-puolukkakerros

  1. Raasta sitruunan kuori ja mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen. Hienonna seos tasaiseksi ja kaada edellisen kerroksen päälle. Koristele puolukoilla ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.