Pad thai eli paistetut nuudelit

Pad thai eli paistetut nuudelit

3–4 hlöVegaaninen, gluteenitonHelppo40 min

1 pkt Marinoitua tofua (esim
Kotimainen jalotofu)
2 rkl Oliiviöljyä*
2 levyä Riisinuudeleita
3 Porkkanaa
pala Valkokaalia
3 Valkosipulinkynttä
100 g Mungpavun ituja
1 ps Suolapähkinöitä
+ Tuoretta korianteria
+ Kevätsipulia

Kastike

2 rkl Soijakastiketta
4 rkl Vaahterasiirappia
2 Limen mehu
2 rkl Chilihiutaleita*
2 Valkosipulinkynttä
+ Ripaus suolaa*

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Halkaise riisinuudelilevyt ja valmista pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Vuole porkkanoista lastuja kuorimaveitsellä ja leikkaa valkokaali hienoksi. Laita eri astiaan odottamaan.
  3. Tee kastike valmiiksi: raasta valkosipulit ja purista limet ja sekoita sitten kaikki ainekset keskenään.
  4. Painele tofu kuivaksi joka puolelta talouspaperilla ja leikkaa kuutioiksi. 
  5. Paista tofua kuivalla kuumalla pannulla kunnes se alkaa ruskistua. Lisää öljy ja paista kunnes tofu rapeutuu.
  6. Laita tofu sivuun
  7. Hienonna valkosipulinkynnet.
  8. Kaada pannulle 2rkl oliiviöljyä ja lisää valkosipulit. Anna porista öljyssä kunnes valkosipulien reunat ruskistuvat.
  9. Kaada sekaan porkkanasuikaleet, valkokaalit ja nuudelit. Kääntele pannulla hetki ja kaada sekaan puolet kastikkeesta. Anna muhia muutama minuutti.
  10. Lisää sekaan mungpavun idut, puolet hienonnetusta korianterista, kevätsipulin varret ja tuoretta chiliä. Lisää myös ripaus suolaa.
  11. Sammuta liesi ja lisää tofut. 
  12. Murskaa suolapähkinät veitsellä.
  13. Tarjoile hienonnetun korianterin, murskattujen suolapähkinöiden ja kastikkeen kanssa.

*Nämä reseptin ainekset löydät verkkokaupastamme

Katso lisää helppoja arkiruokareseptejä