Tästä pad thaista on jätetty pois kalakastike ja kanamuna, mikä tekee siitä vegaanisen. Annos on myös gluteeniton ja helppo valmistaa.
1 pkt marinoitua tofua (esim kotimainen Jalotofu)
2 rkl oliiviöljyä*
2 levyä riisinuudeleita
3 porkkanaa
pala valkokaalia
3 valkosipulinkynttä
100 g mungpavun ituja
1 ps suolapähkinöitä
+ tuoretta korianteria
+ kevätsipulia
Kastike
2 rkl soijakastiketta 4 rkl vaahterasiirappia 2 limen mehu 2 rkl chilihiutaleita* 2 valkosipulinkynttä + ripaus suolaa*Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Halkaise riisinuudelilevyt ja valmista pakkauksen ohjeen mukaan.
- Vuole porkkanoista lastuja kuorimaveitsellä ja leikkaa valkokaali hienoksi. Laita eri astiaan odottamaan.
- Tee kastike valmiiksi: raasta valkosipulit ja purista limet ja sekoita sitten kaikki ainekset keskenään.
- Painele tofu kuivaksi joka puolelta talouspaperilla ja leikkaa kuutioiksi.
- Paista tofua kuivalla kuumalla pannulla kunnes se alkaa ruskistua. Lisää öljy ja paista kunnes tofu rapeutuu.
- Laita tofu sivuun
- Hienonna valkosipulinkynnet.
- Kaada pannulle 2rkl oliiviöljyä ja lisää valkosipulit. Anna porista öljyssä kunnes valkosipulien reunat ruskistuvat.
- Kaada sekaan porkkanasuikaleet, valkokaalit ja nuudelit. Kääntele pannulla hetki ja kaada sekaan puolet kastikkeesta. Anna muhia muutama minuutti.
- Lisää sekaan mungpavun idut, puolet hienonnetusta korianterista, kevätsipulin varret ja tuoretta chiliä. Lisää myös ripaus suolaa.
- Sammuta liesi ja lisää tofut.
- Murskaa suolapähkinät veitsellä.
- Tarjoile hienonnetun korianterin, murskattujen suolapähkinöiden ja kastikkeen kanssa.