Muhammara on syyrialaista paprikatahnaa, joka on helppo valmistaa ja sopii täydellisesti paahdettujen perunoiden päälle.
10 yleisperunaa
4 suippopaprikaa
2 rkl oliiviöljyä*
+ suolaa
+ mustapippuria
1 dl saksanpähkinäöljyä
1 valkosipulinkynsi
100g saksanpähkinöitä*
pala tuoretta chiliä tai chilijauhetta*
1 rkl vaahterasiirappia
1 rkl sitruunamehua*
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Halkaise perunat ja leikkaa pieni viipale pohjasta niin perunat pysyvät pystyssä.
- Lado perunat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Leikkaa paprikoista kanta pois ja lado nekin perunoiden viereen.
- Sivele pullasudilla oliiviöljyä perunoiden leikkuupinnalle ja paprikoiden päälle. Ripottele suolaa ja mustapippuria perunoiden päälle.
- Paahda perunoita ja paprikoita uunissa 30min.
- Paahda tässä välissä saksanpähkinät kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen kunnes pähkinät muuttuvat kullanruskeiksi ja jätä jäähtymään.
- Ota pelti uunista ja nosta paprikat pois pelliltä. Sammuta uuni ja laita perunat takaisin uuniin lämmittelemään.
- Kaada saksanpähkinäöljy blenderiin tai sauvasekoittimen kulhoon ja tiputa blenderiin puolet paprikoista ja soseuta. Lisää muut ainekset erissä ja soseuta välissä. Maista ja mausta suolalla tarvittaessa.
- Ota potut uunista lämmittelemästä ja tarjoa potut muhammaran kanssa.