Paahdetut perunat muhammaralla

Annoskoko3-4 hengelle
Valmistusaika50 min
VaikeusasteHelppo
||
Muhammara on syyrialaista paprikatahnaa, joka on helppo valmistaa ja sopii täydellisesti paahdettujen perunoiden päälle.
10 yleisperunaa 4 suippopaprikaa 2 rkl oliiviöljyä* + suolaa + mustapippuria 1 dl saksanpähkinäöljyä 1 valkosipulinkynsi 100g saksanpähkinöitä* pala tuoretta chiliä tai chilijauhetta* 1 rkl vaahterasiirappia 1 rkl sitruunamehua*

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Halkaise perunat ja leikkaa pieni viipale pohjasta niin perunat pysyvät pystyssä.
  3. Lado perunat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  4. Leikkaa paprikoista kanta pois ja lado nekin perunoiden viereen.
  5. Sivele pullasudilla oliiviöljyä perunoiden leikkuupinnalle ja paprikoiden päälle. Ripottele suolaa ja mustapippuria perunoiden päälle.
  6. Paahda perunoita ja paprikoita uunissa 30min.
  7. Paahda tässä välissä saksanpähkinät kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen kunnes pähkinät muuttuvat kullanruskeiksi ja jätä jäähtymään.
  8. Ota pelti uunista ja nosta paprikat pois pelliltä. Sammuta uuni ja laita perunat takaisin uuniin lämmittelemään.
  9. Kaada saksanpähkinäöljy blenderiin tai sauvasekoittimen kulhoon ja tiputa blenderiin puolet paprikoista ja soseuta. Lisää muut ainekset erissä ja soseuta välissä. Maista ja mausta suolalla tarvittaessa.
  10. Ota potut uunista lämmittelemästä ja tarjoa potut muhammaran kanssa.