Paahdettuja sieniä ja tattaririsottoa

Annoskoko2-3 hengelle
Valmistusaika40 min
VaikeusasteHelppo
Paahdettuja sieniä ja tattaririsottoa
Gluteenittomasta tattarista valmistuu helposti maukas risotto, jonka kruunaavat marinoidut ja uunissa paahdetut sienet ja tuore timjami.

Paahdetut sienet

400g ruskeita herkkusieniä 300g vihreitä papuja (pakaste) + suolaa + mustapippuria (+ tuoretta timjamia)

Marinadi

1 rkl oliiviöljyä 3 rkl balsamiviinietikkaa 2 tl soijakastiketta 1 rkl vaahterasiirappia 3 tl valkosipulimurskaa 1 tl kuivattua timjamia

Tattaririsotto

1/2 punasipuli 1 rkl oliiviöljyä 2 dl tattaria 4 dl vettä 1 kasvisliemikuutio (hyppysellinen tuoretta timjamia) 250 ml sipulin makuista kaura-/soijakermaa (esim Kaslink) 1 tl valkoviinietikkaa 2 tl ravintohiivahiutaleita + suolaa/mustapippuria (+ tuoretta timjamia)

Reseptin kirjoittaja | Minska

 

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Halkaise isommat herkkusienet. Pienet voi jättää sellaisenaan. Laita sienet kulhoon.
  3. Sekoita marinadin ainekset ja kaada herkkusienten päälle. Sekoita.
  4. Kumoa sienet leivinpaperilla peitetylle leivinpellille. 
  5. Paista uunissa 15-30 minuuttia. Tee sillä aikaa tattaririsotto (ohje alla).
  6. Lisää pavut pellille noin 5 minuuttia ennen kuin sienet ovat valmiita, niin saat ne valmistettua samalla.
  7. Ripottele paistettujen sienten ja papujen päälle suolaa ja mustapippuria (sekä tuoretta timjamia).

Tattaririsotto

  1. Hienonna punasipuli.
  2. Kuullota punasipulia oliiviöljyssä kattilassa kunnes se kuultaa ja on pehmeää.
  3. Lisää tattari ja kääntele hetki.
  4. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä kunnes vesi alkaa olla imeytynyt tattariin.
  5. Kaada sekaan ruokakerma, valkoviinietikka (+tuoretta timjamia halutessasi) ja ravintohiivahiutaleet (tuomaan juustoista makua). Anna porista keskilämmöllä 5-10 minuuttia koko ajan sekoittaen.
  6. Mausta suolalla ja mustapippurilla (sekä tuoreella timjamilla).
  7. Tarjoa sienten kanssa.

Katso lisää arkiruokareseptejä