Gluteenittomasta tattarista valmistuu helposti maukas risotto, jonka kruunaavat marinoidut ja uunissa paahdetut sienet ja tuore timjami.
Paahdetut sienet
400g ruskeita herkkusieniä 300g vihreitä papuja (pakaste) + suolaa + mustapippuria (+ tuoretta timjamia)Marinadi
1 rkl oliiviöljyä 3 rkl balsamiviinietikkaa 2 tl soijakastiketta 1 rkl vaahterasiirappia 3 tl valkosipulimurskaa 1 tl kuivattua timjamiaTattaririsotto
1/2 punasipuli 1 rkl oliiviöljyä 2 dl tattaria 4 dl vettä 1 kasvisliemikuutio (hyppysellinen tuoretta timjamia) 250 ml sipulin makuista kaura-/soijakermaa (esim Kaslink) 1 tl valkoviinietikkaa 2 tl ravintohiivahiutaleita + suolaa/mustapippuria (+ tuoretta timjamia)Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Halkaise isommat herkkusienet. Pienet voi jättää sellaisenaan. Laita sienet kulhoon.
- Sekoita marinadin ainekset ja kaada herkkusienten päälle. Sekoita.
- Kumoa sienet leivinpaperilla peitetylle leivinpellille.
- Paista uunissa 15-30 minuuttia. Tee sillä aikaa tattaririsotto (ohje alla).
- Lisää pavut pellille noin 5 minuuttia ennen kuin sienet ovat valmiita, niin saat ne valmistettua samalla.
- Ripottele paistettujen sienten ja papujen päälle suolaa ja mustapippuria (sekä tuoretta timjamia).
Tattaririsotto
- Hienonna punasipuli.
- Kuullota punasipulia oliiviöljyssä kattilassa kunnes se kuultaa ja on pehmeää.
- Lisää tattari ja kääntele hetki.
- Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä kunnes vesi alkaa olla imeytynyt tattariin.
- Kaada sekaan ruokakerma, valkoviinietikka (+tuoretta timjamia halutessasi) ja ravintohiivahiutaleet (tuomaan juustoista makua). Anna porista keskilämmöllä 5-10 minuuttia koko ajan sekoittaen.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla (sekä tuoreella timjamilla).
- Tarjoa sienten kanssa.