Myskikurpitsa paahtuu uunissa mausteineen maukkaaksi lisukkeeksi tai sellaisenaan syötäväksi. Kurpitsan sekaan lisätään rapeita linssejä ja näin annokseen saadaan proteiinia.
500g myskikurpitsaa
0,5 tl suolaa
+ oliiviöljyä sivelemiseen
+ mustapippuria
+ chilihiutaleita)
(1 prk punaisia linssejä
2 tl oliiviöljyä
2 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
+ tuoretta rakuunaa tai muuta yrttiä)
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Poista myskikurpitsasta siemenet ja viipaloi kurpitsa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi (kurpitsaa ei tarvitse kuoria!).
- Laita viipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja sivele niihin pullasudilla oliiviöljyä.
- Ripottele viipaleiden päälle suolaa ja mustapippuria ja halutessasi chilihiutaleita.
- Paahda kurpitsaviipaleita uunissa 15 minuuttia.
- Huuhtele ja valuta linssit. Kumoa ne kulhoon ja sekoita niihin 2 teelusikallista öljyä ja mausteet.
- Kun kurpitsa on ollut uunissa 15 minuuttia, lusikoi päälle marinoidut linssit ja paahda vielä toiset 15 minuuttia.
- Ripottele halutessasi päälle rakuunaa tai muuta yrttiä.
- Tarjoa esimerkiksi riisin tai salaatin kanssa tai sellaisenaan.