Paahdettua myskikurpitsaa ja rapeita linssejä

Paahdettua myskikurpitsaa ja rapeita linssejä

4 hengelleVegaaninen, gluteenitonHelppo40 min

500g Myskikurpitsaa
0,5 tl Suolaa*
+ oliiviöljyä sivelemiseen*
+ mustapippuria*
+ chilihiutaleita)*
(1 prk Punaisia linssejä*
2 tl Oliiviöljyä*
2 tl Juustokuminaa*
1 tl Suolaa*
+ tuoretta rakuunaa tai muuta yrttiä)

Reseptin kirjoittaja | Minska

 

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Poista myskikurpitsasta siemenet ja viipaloi kurpitsa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi (kurpitsaa ei tarvitse kuoria!).
  3. Laita viipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja sivele niihin pullasudilla oliiviöljyä.
  4. Ripottele viipaleiden päälle suolaa ja mustapippuria ja halutessasi chilihiutaleita.
  5. Paahda kurpitsaviipaleita uunissa 15 minuuttia.
  6. Huuhtele ja valuta linssit. Kumoa ne kulhoon ja sekoita niihin 2 teelusikallista öljyä ja mausteet.
  7. Kun kurpitsa on ollut uunissa 15 minuuttia, lusikoi päälle marinoidut linssit ja paahda vielä toiset 15 minuuttia.
  8. Ripottele halutessasi päälle rakuunaa tai muuta yrttiä.
  9. Tarjoa esimerkiksi riisin tai salaatin kanssa tai sellaisenaan.

*Nämä tuotteet löydät verkkokaupastamme

Katso lisää herkullisia arkiruokareseptejä