Paahdettu rosolli ja valkosipuli-persiljakastike maistuu joulupöydässä perinteisen rosollin sijaan. Levitä kastike vadin pohjalle ja asettele paahtuneet juurekset päällä ja saat hetkessä juhlavan tarjottavan. Kuivatut karpalot, pähkinät ja tuoreet yrtit nostavat annoksen luksusluokkaan.
JUUREKSET
n.1kg erilaisia juureksia (esim. peruna, punajuuri, porkkana ja palsternakka 3-4 rkl oliiviöljyä 1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia 1 valkosipulinkynsi hienonnettunaVALKOSIPULI-PERSILJAKASTIKE
1 rs (220g) Auran valkosipuli-persiljalevitettä 1 dl kaurafraichea 1/4 tl mustapippuriaLISÄKSI
1 dl kuivattuja karpaloita 1 dl hasselpähkinöitä 1/2 ruukkua tuoretta lehtipersiljaaKaupallinen yhteistyö Auran | Reseptin kirjoittaja | Minska
- Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Käytä kiertoilmaa.
- Harjaa juurekset puhtaaksi juuresharjalla ja kuori halutessasi. Leikkaa punajuuret ja perunat lohkoiksi, palsternakat ja porkkanat tikuiksi.
- Sekoita öljy, hunaja tai vaahterasiirappi, hienonnettu valkosipulinkynsi ja suola.
- Hiero mausteöljy juuresten pintaan. Pidä punajuuret erillään muista juureksista, jotta punainen väri ei tartu. Levitä punajuuret pellille ja paahda noin 10 minuuttia. Lisää pellille loput juurekset ja paahda vielä 20-30 min, kunnes juurekset ovat kypsiä ja paahtuneita.
- Juuresten paahtuessa valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
- Levitä kastike laakealle tarjoiluvadille. Lisää päälle paahtuneet juurekset. Viimeistele hasselpähkinöillä, kuivatuilla karpaloilla ja lehtipersiljalla.