Paahdettu parsakaali on ihanaa sellaisenaan, mutta sopii myös hyvin pastan joukkoon. Parsakaalien lisäksi tähän herkulliseen pestopastaan lisämakua tuovat erilaiset yrtit, kurpitsansiemenet ja vegaaninen basilikapesto.
Pestopasta
250 g SunSpelt fusilli -spelttikierrepastaa 1 prk Urtekram basilikapestoa 1 dl kurpitsansiemeniä nippu hienonnettua kevätsipulia 2 rkl tuoretta hienonnettua timjamia 2 rkl tuoretta hienonnettua oreganoaPaahdetut parsakaalit
1 parsakaali 4 rkl oliiviöljyä 1 tl paprikajauhetta ½ tl valkosipulijauhetta ½ tl sipulijauhetta lisäksi merisuolaaReseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet:
- Laita uuni lämpiämään 225 °C asteeseen.
- Pilko parsakaali sopivan kokoisiksi paloiksi.
- Pyörittele parsakaali mausteissa ja öljyssä ja levitä pellille tasaisesti.
- Paista 15–25 min tai kunnes parsakaali on kypsää.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Pyöritä ne runsaassa pestossa ja lisää joukkoon kurpitsansiemenet.
- Lisää paahdetut parsakaalit ja yrtit pastan joukkoon ja tarjoile.