Paahdettu parsa ja uuniperunat ovat klassinen kevään herkku. Auran Vegaani Kurkkumajoneesi sopii täydellisesti dipiksi raikkaan mintun parina.
Perunat ja parsa
1 kg perunoita 2 nippua parsaa 3 rkl seesamiöljyä 1 tl valkospulijauhetta 1 tl sipulijauhetta 2 rosmariinin oksaa mustapippuria suolaa 2 rkl seesamsiemeniäKurkkumajoneesi-minttudippi
1 dl Auran Vegaani Kurkkumajoneesia 2 dl kaurafraichea tai kasvipohjaista turkkilaista jogurttia 2 rkl oliiviöljyä 1 - 2 tl raastettua sitruunan kuorta 1 - 2 valkosipulin kynttä 2 rkl hienonnettua tuoretta minttuaKaupallinen yhteistyö | Auran
Valmistusohjeet:
Perunat
- Pese perunat ja kuivaa hyvin. Leikkaa paloiksi ja siirrä kulhoon.
- Lisää 2 rkl seesamöljyä, valkosipulijauhe ja sipulijauhe.
- Poista lehdet rosmariinista ja hienonna niitä hieman. Lisää perunoiden joukkoon.
- Hiero öljy ja mausteet tasaisesti ja levitä pellille. Ripottele päälle sormisuolaa ja rouhi mustapippuria.
- Paista 220 asteessa noin 25-35 min tai kunnes perunat ovat kypsiä ja rapeita. Paistoaika vaihtelee perunan koon mukaan.
Parsat
- Napsauta varresta kova pääty pois. Jos parsa on kovin paksu, kuori kevyesti.
- Leivitä parsat pellille ja ripottele päälle 1 rkl seesamöljyä. Hiero käsin tasaisesti jokaiseen.
- Rouhi mustapippuria ja sirottele sormisuolaa.
- Ripottele seesaminsiemenet tasaisesti.
- Paahda uunissa 200 asteessa noin 10 min. Parsaa ei kannata pitää uunissa liian kauan, ettei siitä tule pehmeä.
Dippi
- Sekoita majoneesi ja kaurafraiche tai kaurapohjainen turkkilainen jogurtti keskenään.
- Lisää oliiviöljy ja sitruunankuori.
- Murskaa joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää hienonnettu minttu.
- Anna maustua jääkaapissa ainakin 30 min ennen tarjoilua.