Paahdettu kukkakaali antaa helpolle keitolle ihanan täyteläisen maun. Kokeile reseptiä ja ihastu!
1 kukkakaali
230 g valkoisia papuja tai kikherneitä*
0,5 dl oliiviöljyä*
4 valkosipulinkynttä
1/4-1/2 tl suolaa*
2-3 pientä perunaa
0,25 dl kaurakermaa
+ mustapippuria*
+ tuoretta timjamia ja persiljaa
+ kasvisliemikuutio ja vettä perunoiden keittoon
+ paahdettuja kurpitsansiemeniä* tarjoiluun
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Pilko kukkakaali paloiksi ja valuta kikherneistä tai pavuista vesi.
- Murskaa valkosipuli ja sekoita se muiden mausteiden kanssa öljyyn.
- Hienonna joukkoon yrttejä.
- Pyörittele kukkakaali ja kikherneet/pavut tasaisesti öljyssä.
- Paista 225 asteessa uunissa, kunnes kukkakaali on kypsää, noin 20min
- Kuori ja pilko perunat. Keitä ne kasvisliemessä kypsäksi. Säästä neste.
- Yhdistä paahdetut kukkakaalit ja kikherneet tai pavut sekä perunat. Säästä halutessasi koristeeksi muutamia paloja. Lisää kaurakerma ja kasvislientä tarpeen mukaan.
- Soseuta tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai kasvislientä.
- Tarjoile kurpitsansiementen ja tuoreiden yrttien kera.