Paahdettu kukkakaalikeitto

Annoskoko4
Valmistusaika1 h
VaikeusasteHelppo
Paahdettu kukkakaalikeitto
Paahdettu kukkakaali antaa helpolle keitolle ihanan täyteläisen maun. Kokeile reseptiä ja ihastu!
1 kukkakaali 230 g valkoisia papuja tai kikherneitä* 0,5 dl oliiviöljyä* 4 valkosipulinkynttä 1/4-1/2 tl suolaa* 2-3 pientä perunaa 0,25 dl kaurakermaa + mustapippuria* + tuoretta timjamia ja persiljaa + kasvisliemikuutio ja vettä perunoiden keittoon + paahdettuja kurpitsansiemeniä* tarjoiluun

Reseptin kirjoittaja | Minska

 

Valmistusohjeet

 

 

  1. Pilko kukkakaali paloiksi ja valuta kikherneistä tai pavuista vesi.
  2. Murskaa valkosipuli ja sekoita se muiden mausteiden kanssa öljyyn. 
  3. Hienonna joukkoon yrttejä.
  4. Pyörittele kukkakaali ja kikherneet/pavut tasaisesti öljyssä.
  5. Paista 225 asteessa uunissa, kunnes kukkakaali on kypsää, noin 20min
  6. Kuori ja pilko perunat. Keitä ne kasvisliemessä kypsäksi. Säästä neste.
  7. Yhdistä paahdetut kukkakaalit ja kikherneet tai pavut sekä perunat. Säästä halutessasi koristeeksi muutamia paloja. Lisää kaurakerma ja kasvislientä tarpeen mukaan.
  8. Soseuta tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai kasvislientä.
  9. Tarjoile kurpitsansiementen ja tuoreiden yrttien kera.