Paahdettu kukkakaali muuttaa käsityksesi kukkakaalista. Tahinilla kuorrutettuna ja papuhummuksen kanssa nautittuna tästä syntyy herkullinen kasvisnaposteltava tai kokonainen kevyt ateria.
1 kokonainen kukkakaali
3 rkl tahinia
1 rkl sitruunamehua
1 tl harissaa
1 rkl oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
Papuhummus
3 dl kypsiä valkopapuja nippu korianteria 2 rkl maapähkinävoita 4 rkl oliiviöljyä 1 tl juustokuminaa 2 rkl sitruunamehua 3 valkosipulinkynttäReseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten
Valmistus
Hienonna kaksi valkosipulinkynttä. Sekoita keskenään tahini, sitruunamehu, harissa, oliiviöljy,
mustapippuri ja valkosipulinkynnet. Jos haluat paahtaa kukkakaalin kokonaisena, niin levitä tämä tahna
kukkakaalin päälle. Jos taas pilkot kukkakaalin (jolloin uuniaika lyhenee), niin sekoita tahna pilkottujen
kukkakaalien joukkoon.
- Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Jos paahdat kukkakaalin kokonaisena, niin paahda sitä tunnin ajan. Paloille riittää 30 minuuttia.
- Valmista sillä välin papuhummus. Kuori valkosipulinkynnet ja sekoita kaikki blenderissä tasaiseksi tahnaksi.
- Tarjoa paahdetut kukkakaalit papuhummuksen kera.