Idätetyn kauraleivän päälle sopii myös makea päällinen: cashew-levitettä ja omena-kinuskia. Kinuski valmistetaan helposti itse ilman valkoista sokeria.
+ Vaasan Kauraverso -leipiä
+ Cashew-levitettä (esim Ilo)
1 omena
2 dl kookoskermaa/kookosmaitoa
0,5 dl vaahterasiirappia
0,5 tl kanelia
ripaus suolaa
+ kuivattuja mansikoita)
Kaupallinen yhteistyö | Vaasan
- Jos käytät kookosmaitoa, laita purkki ensin jääkaappiin pariksi tunniksi. Kaavi sitten hyytynyt osio lusikalla ja jätä neste purkin pohjalle.
- Kuumenna kookoskermaa/-maitoa pannulla vaahterasiirapin kanssa kunnes sekoitus alkaa poreilla. Anna seoksen porista miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia. Vahdi seosta koko ajan ja sekoita sitä puuhaarukalla tasaisin väliajoin.
- Kuori ja pilko omena.
- Kymmenen minuutin kuluttua lisää omenanpalat seokseen ja lisää kaneli ja pieni ripaus suolaa.
- Anna porista vielä 5 minuuttia koko ajan sekoitellen. Tässä vaiheessa seoksen kuuluisi olla jo kinuskimaista, mutta kinuski jähmettyy lisää myös jäähtyessään.
- Levitä leiville cashew-levite ja lusikoi päälle omena-kinuskisekoitus. Ripottele päälle halutessasi kuivattuja mansikoita.
- Tarjoa!