|

Nyhtökaurasalaattitacot mango-avocadosalsalla

4Vegaaninen, maidoton, laktoositon, gluteenitonHelppo45 min

Marinoitu nyhtökaura

1 pkt Nyhtökauraa (nude)
1 rkl Tuoretta inkivääriä raastettuna
2 Valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl Vähäsuolaista soijakastiketta
2 rkl Seesamiöljyä
1 ½ rkl Vaahterasiirappia
2 rkl Sitruuna- tai limemehua

Mango-avocadosalsa

1 Kypsä mango
1 Avocado
½ Pieni punasipuli
½ Punainen keskivahva chili
½ ruukku Korianteria
1 Limetin mehu
1/4 tl Suolaa

Lisäksi

1-2 kerää Rapeaa salaattia (esim
Sydänsalaattia)
2 dl Keitettyä jasmiini- tai basmatiriisiä
(valmista chilimajoneesia)

Kaupallinen yhteistyö | Hartwall Viinisi

Valmistusohjeet:

  1. Valmista nyhtökaura. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Kuumenna nyhtökaura pannulla, lisää kastike joukkoon ja paista muutama minuutti, kunnes kastike on imeytynyt ja nyhtökaura on hieman karamellisoitunut.
  2. Kuutioi mango. Halkaise avokado ja poista kivi. Kuutioi hedelmäliha. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna chili, poista halutessasi siemenet. Hienonna korianteri. Sekoita ainekset yhteen. Lisää joukkoon limetinmehu. Mausta ripauksella suolaa.
  3. Kokoa salaattitacot. Irrota salaatinlehdet kerästä ja huuhtaise ne tarvittaessa juoksevan veden alla. Lusikoi pohjalle keitettyä riisiä, lisää päälle nyhtökaura ja mango-avokadosalsa. Viimeistele halutessasi chilimajoneesilla.

Katso muut pääsiäisen reseptit täältä