Salaattitacot sopivat aterian alkuun tai kevyeksi pääruoaksi. Valitse tacoihin napakkalehtistä salaattia, kuten sydänsalaattia. Makeansuolainen nyhtökaura ja trooppinen mango-avokadosalsa ovat ihania yhdessä.
Marinoitu nyhtökaura
1 pkt nyhtökauraa (nude) 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta 2 rkl seesamiöljyä 1 ½ rkl vaahterasiirappia 2 rkl sitruuna- tai limemehuaMango-avocadosalsa
1 kypsä mango 1 avocado ½ pieni punasipuli ½ punainen keskivahva chili ½ ruukku korianteria 1 limetin mehu 1/4 tl suolaaLisäksi
1-2 kerää rapeaa salaattia (esim sydänsalaattia) 2 dl keitettyä jasmiini- tai basmatiriisiä (valmista chilimajoneesia)Kaupallinen yhteistyö | Hartwall Viinisi
Valmistusohjeet:
- Valmista nyhtökaura. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Kuumenna nyhtökaura pannulla, lisää kastike joukkoon ja paista muutama minuutti, kunnes kastike on imeytynyt ja nyhtökaura on hieman karamellisoitunut.
- Kuutioi mango. Halkaise avokado ja poista kivi. Kuutioi hedelmäliha. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna chili, poista halutessasi siemenet. Hienonna korianteri. Sekoita ainekset yhteen. Lisää joukkoon limetinmehu. Mausta ripauksella suolaa.
- Kokoa salaattitacot. Irrota salaatinlehdet kerästä ja huuhtaise ne tarvittaessa juoksevan veden alla. Lusikoi pohjalle keitettyä riisiä, lisää päälle nyhtökaura ja mango-avokadosalsa. Viimeistele halutessasi chilimajoneesilla.