Nyhtökaurapata

Annoskoko6
Valmistusaika2 h
VaikeusasteHelppo
Nyhtökaurapata
Lämmittävän nyhtökaurapadan voit huoletta unohtaa uuniin tunniksi tai pariksi – hyvässä haudutuskattilassa ruoka pysyy lämpimänä pitkään, vaikka tekisitkin sen reilusti etukäteen.
1 pkt tomaatti nyhtökauraa 1 sipuli 4 valkosipulinkynttä 1 pieni bataatti 900 g pieniä perunoita 400 g kuorittuja tomaatteja 4 dl kasvislientä 1 tl paprikajauhetta 1 tl oreganoa + suolaa ja pippuria makusi mukaan + öljyä paistamiseen + yrttejä antamaan makua

Reseptin kirjoittaja | Minska

 

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen
  2. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kypsennä ne öljyssä. Lisää paprikajauhe ja oregano ja sekoittele vielä hetki.
  3. Pese perunat ja kuori bataatti. 
  4. Pienet perunat voi jättää kokonaiseksi, isommat kannattaa ainakin puolittaa. Pilko bataatti lohkoiksi. 
  5. Sekoita ainekset keskenään kannellisessa haudutuskattilassa
  6. Pidä uunissa noin 1-2 tuntia riippuen siitä, kuinka suuria juurespalat ovat. Anna vetäytyä vielä 20 minuuttia ennen tarjoilua.