Lämmittävän nyhtökaurapadan voit huoletta unohtaa uuniin tunniksi tai pariksi – hyvässä haudutuskattilassa ruoka pysyy lämpimänä pitkään, vaikka tekisitkin sen reilusti etukäteen.
1 pkt tomaatti nyhtökauraa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 pieni bataatti
900 g pieniä perunoita
400 g kuorittuja tomaatteja
4 dl kasvislientä
1 tl paprikajauhetta
1 tl oreganoa
+ suolaa ja pippuria makusi mukaan
+ öljyä paistamiseen
+ yrttejä antamaan makua
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen
- Pilko sipuli ja valkosipuli ja kypsennä ne öljyssä. Lisää paprikajauhe ja oregano ja sekoittele vielä hetki.
- Pese perunat ja kuori bataatti.
- Pienet perunat voi jättää kokonaiseksi, isommat kannattaa ainakin puolittaa. Pilko bataatti lohkoiksi.
- Sekoita ainekset keskenään kannellisessa haudutuskattilassa
- Pidä uunissa noin 1-2 tuntia riippuen siitä, kuinka suuria juurespalat ovat. Anna vetäytyä vielä 20 minuuttia ennen tarjoilua.