Suolaisuutta piirakkaan tuo rapea Nyhtökaura® ja makeutta karamellisoidut sipulit sekä viikunat. Soijajogurtti on loistava piirakassa, sillä se hyytyy paistamisen aikana.
1 sipuli
1 rkl voita
1 rkl vaahterasiirappia
1 viikuna
500g maustamatonta soijajogurttia (varmasti uunissa hyytyvä on Alpron Natural makeuttamaton)
1 dl Nyhtökaura® Tomaatti
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt valmista piirakkataikinaa pakasteesta (esim Pirkka gluteeniton kaurataikina)
+ suolaa
+ mustapippuria
1 pss kuivattuja herneita ns paistoherneiksi
Kaupallinen yhteistyö | Gold&Green
Valmistusohjeet
- Ota piirakka sulamaan hyvissä ajoin.
- Tee ensin karamellisoitu sipuli.
- Paista sitten Nyhtökaura® rapeaksi oliiviöljyssä.
- Sekoita kulhossa sipuli, soijajogurtti ja Nyhtökaura®.
- Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Painele sulanut piirakka leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.
- Leikkaa leivinpaperista piirakan kokoinen pyöreä pala ja aseta se reunoja myöten piirakkataikinan päälle
- Kaada leivinpaperin päälle pussillinen kuivattuja herneitä painoksi.
- Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Ota esipaistettu pohja uunista ja ota herneet ja leivinpaperi pois.
- Kaada soijajogurtti-nyhtökaura-sipuliseos pohjaan päälle ja levitä tasaiseksi.
- Viipaloi päälle viikuna.
- Paista piirakkaa noin 10-15 minuuttia tai kunnes reunat ruskistuvat.
- Anna jäähtyä täysin jolloin täyte hyytyy.
- Tarjoa.
Karamellisoidut sipulit
- Lämmitä paistinpannu liedellä.
- Lisää margariini ja lämmitä kunnes se alkaa kuplia.
- Lisää sipuli ja paista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
- Kaada pannulle vaahterasiirappi ja pieni ripaus suolaa.
- Paista noin 10 minuuttia.
Vinkkejä valmistukseen
Vaihtamalla voi öljyyn/margariiniin ja käyttämällä vegaanista piirakkataikinaa, saat piirakasta vegaanisen.