Nyhtökaura® viikunapiirakka

Nyhtökaura® viikunapiirakka

10-12 hengelleVegaaninenHelppoN. 1h

1 Sipuli
1 rkl Voita
1 rkl Vaahterasiirappia
1 Viikuna
500g Maustamatonta soijajogurttia (varmasti uunissa hyytyvä on alpron natural makeuttamaton)
1 dl Nyhtökaura® tomaatti
1 rkl Oliiviöljyä
1 pkt Valmista piirakkataikinaa pakasteesta (esim
Pirkka gluteeniton kaurataikina)
+ Suolaa
+ Mustapippuria
1 pss Kuivattuja herneita ns
Paistoherneiksi

vaihtamalla voi öljyyn/margariiniin ja käyttämällä vegaanista piirakkataikinaa, saat piirakasta vegaanisen.

Kaupallinen yhteistyö | Gold&Green

Valmistusohjeet

  1. Ota piirakka sulamaan hyvissä ajoin.
  2. Tee ensin karamellisoitu sipuli.
  3. Paista sitten Nyhtökaura® rapeaksi oliiviöljyssä.
  4. Sekoita kulhossa sipuli, soijajogurtti ja Nyhtökaura®.
  5. Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Painele sulanut piirakka leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.
  7. Leikkaa leivinpaperista piirakan kokoinen pyöreä pala ja aseta se reunoja myöten piirakkataikinan päälle
  8. Kaada leivinpaperin päälle pussillinen kuivattuja herneitä painoksi.
  9. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  10. Ota esipaistettu pohja uunista ja ota herneet ja leivinpaperi pois.
  11. Kaada soijajogurtti-nyhtökaura-sipuliseos pohjaan päälle ja levitä tasaiseksi.
  12. Viipaloi päälle viikuna.
  13. Paista piirakkaa noin 10-15 minuuttia tai kunnes reunat ruskistuvat.
  14. Anna jäähtyä täysin jolloin täyte hyytyy.
  15. Tarjoa.

Karamellisoidut sipulit

  1. Lämmitä paistinpannu liedellä.
  2. Lisää margariini ja lämmitä kunnes se alkaa kuplia.
  3. Lisää sipuli ja paista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  4. Kaada pannulle vaahterasiirappi ja pieni ripaus suolaa.
  5. Paista noin 10 minuuttia.

Katso lisää Gold&Green reseptejä