Nyhtökaura® kaurasämpylät

Nyhtökaura® kaurasämpylät

N. 12 pientä sämpylääHelppo45-60 min

150g Hapatettua kauravalmistetta (esim
Oatly påmackan) tai maustamatonta tuorejuustoa
2 Kanamunaa
3 dl Kauramaitoa
2 rkl Psylliumia
1 rkl Hunajaa
2 rkl Oliiviöljyä
1 dl Kaurajauhoja
3 dl Kaurahiutaleita
1 tl Leivinjauhetta
1 tl Suolaa
0,5 tl Sipulijauhetta
1 dl Auringonkukansiemeniä)
(2 dl Nyhtökaura® tomaatti

Kaupallinen yhteistyö | Gold&Green

Valmistusohjeet

  1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Sekoita kauravalmiste/tuorejuusto kananmunien kanssa vispilällä tasaiseksi.
  3. Lisää kauramaito, psyllium, hunaja ja oliiviöljy. Anna turvota hetki.
  4. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet sekä Nyhtökaura® keskenään.
  5. Yhdistä kuivat aineet taikinaan ja sekoita hyvin.
  6. Kastele tai öljyä kädet ja pyöritä taikinasta palloja.
  7. Ripottele päälle kaurahiutaleita.
  8. Paista uunissa noin 30-40 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kypsiä myös sisältä.

Katso lisää Gold&Green reseptejä