Maukkaat ja pehmeät kaurasämpylät. Nyhtökaura® Tomaatti tuo annokseen lisämakua ja rakennetta.
150g hapatettua kauravalmistetta (esim Oatly påMackan) tai maustamatonta tuorejuustoa
2 kanamunaa
3 dl kauramaitoa
2 rkl psylliumia
1 rkl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
1 dl kaurajauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,5 tl sipulijauhetta
1 dl auringonkukansiemeniä)
(2 dl Nyhtökaura® Tomaatti
Kaupallinen yhteistyö | Gold&Green
Valmistusohjeet
- Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
- Sekoita kauravalmiste/tuorejuusto kananmunien kanssa vispilällä tasaiseksi.
- Lisää kauramaito, psyllium, hunaja ja oliiviöljy. Anna turvota hetki.
- Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet sekä Nyhtökaura® keskenään.
- Yhdistä kuivat aineet taikinaan ja sekoita hyvin.
- Kastele tai öljyä kädet ja pyöritä taikinasta palloja.
- Ripottele päälle kaurahiutaleita.
- Paista uunissa noin 30-40 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kypsiä myös sisältä.