Suolaiset joulutortut maukkaalla Nyhtökauralla, wasabitahnalla ja rapeilla pinjansiemenillä on herkullinen tarjottava. Kokeile ja ihastu!
500g torttutaikinalevyjä
1 pkt Nyhtökaura® (esim Mexico mausteisen ystävälle)
1 dl pinjansiemeniä
1 ruukku lehtipersiljaa
(1 kananmuna voiteluun)
Wasabitahna
1 prk Oatly påMackan kauravalmistetta tai Crème Fraîchea maun mukaan wasabitahnaa 1 tl sitruuna- tai limemehua ripaus suolaa + mustapippuriaKaupallinen yhteistyö | Gold&Green
Valmistusohjeet
- Ota torttutaikinalevyt ajoissa sulmaan. Valmista ensin piparjuuritahna.
Wasabitahna
- Sekoita kulhossa kauravalmiste, wasabitahna (voit laittaa todella reilusti, sillä tulisuus laimenee paistettaessa) ja 1 tl sitruuna- tai limemehua.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Tahna voi siis olla todella wasabista tässä vaiheessa.
Tortut
- Paista Nyhtökaura® pannulla rapeaksi. Jos käytät Nyhtökaura® Mexicoa, sekoita sen mukana tuleva marinadi hyvin mukaan.
- Paahda 1 dl pinjansiemeniä kullanruskeiksi kuivalla pannulla.
- Hienonna persilja.
- Leikkaa lehtitaikinasta neliön mallisia taikinapaloja. Lusikoi keskelle pieni nokare wasabitahnaa ja pieni määrä Nyhtökauraa. Ripottele päälle paahdetut pinjansiemenet ja hienonnettu persilja.
- Voit tehdä sellaisia torttuja kuin haluat, mutta lumihiutaletortussa täytteet pysyvät hyvin sisällä.
- Halutessasi voitele tortut kananmunalla tai esimerkiksi kasvimaidolla.
- Paista 225 asteessa 10min.
Lumihiutaletorttujen taitteluohje
- Laita täytteet keskelle neliön muotoista taikinapalaa.
- Käännä kaikki reunat keskelle, kuin tekisit nyytin.
- Käännä nyytti sitten ylösalaisin, paina tasaisen pyöreäksi.
- Leikkaa ensin neljä viiltoa tortun reunoille, noin puoli senttiä keskikohdasta.
- Leikkaa sitten viillot väleihin, nyt tortussa pitäisi olla 8 sakaraa.
- Purista tortun sakarat teräviksi, ja saat tortun nyt näyttämään lumihiutaleelta.
Vinkkejä valmistukseen
Vegaanisessa versiossa jätä joulutortut voitelematta kananmunalla.